A kérdésre válaszolva, csupán annyi, hogy a múlt héten mindannyian címlapra kerültek itthon - és a világban mindenhol. Miközben az évszak legtrendibb divatbemutatóinak sora elkezdődött, megjelent az év legmagabiztosabb filmjének előzetese, a magabiztos magyar modellek pedig fürdőruhában parádéztak - és sok más.
 

Solid&Stripped


13 szupermodell a világ minden pontjáról a fehér homokban, türkiz tenger előtt - eddig bármilyen fürdőruhamárka reklámja lehetne. A Solid&Stripped két dologban azonban biztosan különleges: egyrészt, mert Mihalik Enikő és Palvin Barbi is szerepelnek a képeken, pedig a két hazai modell ritkán látni együtt. Sőt, már az is ritkaság, hogy egy ilyen kaliberű reklámban két magyar lány kapjon szerepet. Másodszor, mert a lányok maguk is segítettek a tervezésben, így született meg a tűzpiros, klasszikus egyberészes Eniko és a különleges kivágással ellátott, fekete Barbi.
 

Modellből fotós

 

Ha már szupermodelleknél tartunk: világ egyik legkeresettebb nője a kamera másik oldalán próbálja ki magát. Kendall Jenner az Adidas Superstar kampányának fotózásához állt a kamerák mögé. Hozzátesszük, nem ez az első próbálkozása: nővéréről a LOVE magazin címlapjára készített képet idén - bár, mint már tudjuk, itt Kylie terhes ragyogása segítségére volt.

Szárnyaló testvérek

 

 
Persze nem csak a Jenner testvérekről esik szó mostanság a médiában. Az évtized másik kedvenc testvérpárja, a Hadid lányok a New York Fashion Week-en tarolnak - ez úttal nem csak az utcán villantott, szupertrendi összeállításaikkal, de a kifutókon is. A Prabal Gurung fináléját például ketten vezették, de külön külön számtalan bemutatón részt vettek, ha nem modellként, az első sorban biztosan.

Ha már New York…


Az NYFW eddig legizgalamasabb bemutatóját pedig nem másnak, mint Philipp Plein-nak köszönhetjük, aki egy földöntúli, hóval borított világot varázsolt a nézők szemei elé. Híresnél híresebb modelljei közül pedig Irina Shayk vitte a pálmát, akinek a kifutón nem más, mint egy gigantikus robot volt a kísérője, miközben fekete overall-jában elvonult az elkerekedett szemű közönség előtt.
 

 
 

Nem csak Nyugaton, Északon is utcára ment a divatelit


Stockholmba is dübörög a divathét, ami az utcákra csalta a dán főváros legdivatosabb közösségét. Köztudott, hogy a skandináv divat már van olyan befolyásoló erő, mint a hagyományos divatvárosok, például Milánó vagy London. A kifutók helyett itt a reflektorfény az utcákon van: bár esik az eső, a street style-t dicsfény övezi. Könnyen elleshettek Ti is pár trükköt legjobb street style szetteket összefoglaló cikkünk segítségével. COMING SOON!
 
 

Esőkabátért azonban nem kell a szomszédba mennünk

 

 
Ugyanis a theraincoat by Petra Földi új kollekcióval jelentkezik hazánkban! A Magyar Formatervezői Díj nyertese, Petra nem csak a skandináv időjárásból, de az ott jellemző minimalista stílusból is inspirálódott. Részletekért keressétek fel a theraincoat.com honlapot!

 
 

Mindeközben a divatvilágon kívül


Amy Shumer, egyik kedvenc humoristánk a női magabiztosság hatalmát mutatja be legújabb filmjében, az I Feel Pretty-ben. A nem éppen előnyös külsejéről ismert Amy viccet csinál a nemi sztereotípiákból, a külsőségekből, és az egész kinézet-orientált társadalomból. Ha ez a vicc legalább olyan jó lesz, mint előző filmjében, a Trainwreck-ben, mi már most megadjuk neki az év legjobb női filmje díjat.

 
 

Ha pedig viccekről esett szó, meg kell említenünk a Supreme-t is

 
A 21. század talán leggyorsabban terjeszkedő, de mindenképpen 2017 legIntsagrammoltabb márkája újabb kiegészítőket dob piacra a közeljövőben - de itt szó nincsen övekről, sapkákról vagy táskákról. A jellegzetes, piros-fehér logót mentőmellényeken, kajakokon, játékgépeken és baltákon láthatjuk majd vissza többek között - valószínűleg eget verő árakon - február 22-től.
 


Forrás: Vogue, Supreme, Youtube, theraincoat.com