A nemzetközi divathetek csillogó bemutatói sokakat elvakítanak, pedig rengeteg izgalmas történt az utóbbi héten azokon kívül is. Következzen rövid összefoglalónk a kihagyhatatlan hírekről.
 
Míg a világ a londoni street style-t nézte tátott szájjal, minket Dora Tomcsányi új kollekciója kápráztatott el. A milánói bemutatók helyett a tavaszi NUBU darabokon volt a reflektorfény, és míg a Max Mara futurisztikus eszközöket vetett be a show-ján, itthon a Wanda Jewellery kávékapszulából készült ékszerei okoztak ámulatot.
 
Mindeközben a nagyvilágban: a Nike megint a nőknek kedvez, hogy mivel, később kiderül. Emily Ratajkowski olyan ruhában ment férjhez, amit akár Te is megvetsz, és a Vetements az egyik legmeglepőbb motívumához tér vissza az új kollekcióban. A Gucci pedig lesokkolt az egész divatvilágot.
 
Minden kérdésetekre a válasz, és még annál is több a heti divathíreket összesűrítő cikkünkben.
 

Kávékapszulákkal a Föld megmentéséért


Ezt a célt tűzte ki magának Csontos Vanda, a Wanda Jewellery tulajdonosa és tervezője. Elmondása szerint egy iskolai projekt adta az ötletet a kollekcióhoz: “Szerettem volna valami mást, valami egészen egyedit felmutatni, és mivel tudtam, hogy legtöbben a műanyagot és a papírt veszik majd kézbe, én direkt egy picit merészebben gondolkodtam – és bejött.” - nyilatkozta Vanda a MarieClaire.hu-nak. A vidám, innovatív és modern ékszerek kedvenc Nespresso kapszuláink színeiben pompáznak. Kávéfüggőknek kötelező!
 
 

Tomcsanyi SS18


Még alig fogytak el a boltokból a Dora Tomcsanyi előző, retró Magyarország hangulatát idéző darabjai, már megjelent az új, tavasz nyári kollekció. Idén is marad a vintage kisugárzás, de a repterek helyett a teniszpályákon a hangsúly. Világos színek dominálnak, hosszú ruhák és vastag övek - mi alig várjuk, hogy ezekben köszönthessük a tavaszt! Szerk.: Időközben Dóri elnyerte az "Az Év Divattervezője" díjat a GLAMOUR magazin 2018-as Woman of The Year gáláján. Szívből gratulálunk neki!
 

 

NUBU SS18


A NUBU tervezői ugyanebben az évszakban erőteljes kontrasztra épülő ruhákban képzelik el az ideális vásárlót. Az új kollekciót Reigl Judit erőteljes, határozott ecsetvonásai inspirálták. Az alapszínek mellé beférkőzik az olivazöld és a púderszín, és a ruhák fazonja is sok esetben rendhagyó - pont emiatt szeretünk beléjük első látásra.

 

Vetements


Közel sem ennyire magyar, de nagyon menő - vagy inkább vicces - a Vetement legújabb kollekciója. Mindannyiunk kedvenc normcore cége visszatért a mintához, ami talán a legtöbb megosztást hozta a házhoz: a DHL futárszolgálat logójához. Annak idején sokan viccelődtek a hasonlóságon a méregdrága dizájnercuccok és apukáink kertészcucca között, de most már tudjuk: ez a kollekció is napok alatt fog elfogyni, viccnek nincs helye.
 

Gucci és a fejetlenség


És ha már a vicc-menőség határon járunk, nem hagyhatjuk szó nélkül azt a jelenséget, ami a Gucci kifutóján sokkolta a közönséget - és nem sokkal utána az egész szociális médiát. A modellek egy kórházakra emlékeztető, steril, világos és kissé nyomasztó folyosón lépkedtek végig - de nem ez a meglepő. Néhányuk kezében ugyanis bébisárkány, másokéban a saját fejük másolata pihent táska helyett. És az igazi csoda, hogy még emellett sem volt nehéz a gyönyörű, ikonikus logókkal ellátott ruhadarabokra koncentrálni.
 

+ ha benned is rengeteg kérdés kavarog a sárkányokkal, harmadik szemmel és lecsajott fejekkel kapcsolatban:
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Gucci (@gucci),

 

Emily Ratajkowski esküvői ruhája


Míg az első reakció a modell hírtelen esküvőjére megrökönyödés volt, gyorsan átvette a helyét egy még sokkolóbb tény: a világ egyik legkeresettebb sztárja Zara ruhában mondta ki a boldogító igent! A Vogue szerint a sötétsárga nadrág és övvel beszorított felső a fast-fashion márka üzleteiben beszerezhető - összesen mindössze 200 dollárért!
 
 

Nike Unlaced


Első hallásra talán egy új, menő kollekció neve is lehetne, de ennél sokkal jobb hírrel rukkolt elő a Nike: egy nő-központú bolt tervével. A honlapon március közepén, a boltokban pedig nyáron startol a, több női kollekciót és performanszot többek között magába foglaló mozgalom.
 
 

Új Vogue a piacon!


És végül, de nem utolsó sorban: a Vogue család tovább terjeszkedik, méghozzá Kelet-Európában! Bár az első Vogue Polska szám csak egy hónapja jelent meg, már elkezdődött a Vogue Czech Republic and Slovakia szervezése. Mi mással, mint September Issue-val debütál majd a lap, ami nyomtatott és elektronikus változatban jelenik majd meg, cseh nyelven.
 
Forrás: MarieClaire.hu, Highsnobiety.com, Itsnicethat.com, Vogue.co.uk