Te minimum hány ruhadarabban tudod elképzelni az életed? Ha az első válaszod az, hogy legalább 50, három dolgot jelent: egyrészt, ebben hasonlítunk. Másrészt, hogy ez csak azért van, mert nem hallottál eleget a “capsule wardrobe”-ről. És harmadrészt, hogy a cikk végén ezt talán átgondolod majd még egyszer.

Mint a legtöbb divatmániás lány mi is hatalmas, tömött, színes, illatos, Carrie Bradshaw gardróbról álmodoztunk tinikorunkban. A leárazásokról hatalmas szatyrokkal tértünk haza, amiknek tartalma nem ritkán az amúgy is túlzsúfolt szekrény hátsó részlegén végezte, vagy a padláson, a pincében, az ágy alatt - de a világért nem dobtuk volna ki, “Bármikor kerülhetek olyan szituációba, hogy hordani akarom majd” jeligével.  

És aztán jött ez az új mozgalom, a minimalista szekrény terve. A divatvilágban egyre többen áldozzák fel ruhatárukat, és fogadnak hűséget pár kedvenc darabjuknak. Hogy miért? Mert időt spórolnak vele, nem kell többé hosszasan válogatni reggel a szekrényben vagy a bolti ruhakupacban. Mert a Föld és a pénztárcád is megköszöni, ha nem vásárolsz meg mindent. Mert az egyszerű nem jelenti azt, hogy unalmas. Mert nem kell azon gondolkodni, hogy jól áll-e valami vagy sem - ha múlt héten jó volt, most is az lesz. Mert utazáshoz nem kell többé gigantikus bőröndökbe pakolni. És legfőképpen: mert ha rátalál az ember a nagybetűs Stílusára, minek hagyja el azt?  
 

 
Pandora Sykes, aki a ruhákkal és a szavakkal egyformán jól bánik, a capsule wardrobe rajongói, mi több terjesztői közé tartozik. A ManRepeller-en ad tippeket arról, hogy hogyan lehet túlélni, mi több élvezni ezt az állapotot. És kitől fogadnánk el tanácsot a témában, ha nem a divatelit egy oszlopos tagjától? Lássuk hát, mit javasol ő, és hogyan lehet ezt megvalósítani anélkül, hogy bankot robbantanál.
 
Először is, a tökéletes ruhadabok léteznek. A tökéletes pulóver, ami nem nyúlik ki vagy veszíti el a színét, tökéletesen passzol a póló fölé és a kabát alá, az utcára és vasárnap a kanapéra, egy csillogó fülbevalóhoz, farmerhez, elegáns nadrághoz és sportcipőhöz is. A tökéletes ing, ami nőies, kicsit oversized, és soha nem megy ki a divatból. És persze tökéletes blézer, amiről egy korábbi cikkünkben írtunk.  
 

Másodszor, egy kis csillogás mindent outfitet feldob. Egy kristály a cipőd orrán, vagy ezüst varrás a harisnyádon apróságnak tűnhet, de a legfeketébb és legegyszerűbb pólót is elegáns kontextusba helyezi.

 

Harmadszor, egy jó kiegészítő aranyat ér, akkor is ha nem színarany. Gigantikus fülbevalók, színes brossok és csilingelő nyakláncok teszik emlékezetessé a megjelenést.
 

 
Negyedszer, a kabátod is lehet legszebb éked. Főleg, ha halvány barna vagy leopárdmintás: ezek garantáltan nem mennek ki a divatból, mindennel, mindenhol és minden időjárásban jól mutatnak.
Mango
Mango - Kabát Shadow
Sajnos elúszott
Silvian Heach
Silvian Heach - Kabát
Sajnos elúszott
Missguided
Missguided - Kabát
Sajnos elúszott
Guess
Kabát Guess
Sajnos elúszott
BODYFLIRT
Könnyed ballonkabát...
Sajnos elúszott
Mango
Mango - Rövid kabát Party
Sajnos elúszott
-16%
Scotch & Soda
Kabát Scotch & Soda
Sajnos elúszott
-13%
Derhy
Kabátok Derhy RADEAU
Sajnos elúszott

Ötödször, egy feszes fekete szoknyára minden nőnek szüksége van. Egy ilyen darab megmentheti a napodat, könnyebb munkaruhából buliruhává varázsolni, mint bármi mást, és ugyanolyan jól mutat csizmával, mint körömcipővel.
Vero Moda
Vero Moda - Pulóver
Sajnos elúszott
Vila
Vila - Kiskabát
Sajnos elúszott
RAINBOW
Csíkos blúz bonprix
Sajnos elúszott
ANSWEAR
Answear - Pulóver Blossom Mood
Sajnos elúszott
Tom Tailor Denim
Szoknya Tom Tailor Denim
Sajnos elúszott
Vero Moda
Vero Moda kereknyakú felső...
Sajnos elúszott
Levi's
Levi's - Top
Sajnos elúszott
Mango
Mango - Füllbevaló Malaui
Sajnos elúszott
Credit: Manrepeller.com, Pinterest.com