Amióta világ a világ, mindig is a szoknyák és a ruhák voltak a nőiesség kifejezésének elsődleges módja. Ha jó benyomást akarunk kelteni, az első dolog ami az agyunkba pattan, egy gyönyörű sziluettel rendelkező ruha, ami a legjobbat hozza ki az alakunkból. De, ha valamire megtanított minket a Maria Grazia Chiuri x Dior bemutató a divat heteken az az, hogy "Mindenkinek feministának kellene lennie" (We Should All be Feminists).

Talán mindenki emlékszik az első blézerére, vagy inkább arra a korszakra, amikor elkezdtünk elegánsabb viseletet megkövetelő eseményekre járni. Az enyém egy fekete H&M-es modell volt pink béléssel és mondanom sem kell, nagyon felnőttesnek és fontosnak éreztem magam benne. Azóta gyűjtögetem őket a szekrényemben annak a reményében, hogy egyszer majd valóban fontosnak fog kellenem kinézni. Nem hiába mondják, hogy "Dress for the job that you want, not the one you have". Az ún. power dressing egyik napról a másikra az egyik legmeghatározóbb fogalma lett a divatvilágnak. Köszönhetjük ezt Hilary Clintonnak is, akit állítólag Anna Wintour látott el styling tippekkel a kampánya során.

A nadrágkosztüm először 1865-ben került említésre, amikor még kizárólag férfi viseletről volt szó. Idővel a nadrág-zakó kombóból univerzális fegyver lett a nők egyenjogúságáért. Szóval mi mást is vehetnénk fel, ha épp fizetésemelést készülünk kérni? És még mielőtt úgy tennénk, fordítsunk elég időt a megfelelő szabás kiválasztására. Elvégre senki sem akar a ballagó kisöccsére hasonlítani, nemde? A nadrágkosztüm állandó szereplő az életünkben, ezúttal viszont új szabásokban és egy erős 80-as évek által inspirált kivitelezésben jelent meg, ami nem csak a bankároknak szól. Az egyszínű párosításokon kívül, a csíkos, a kockás, a színes és a rövidnadrágos öltöny- és kosztümszettek is elnyerték a szívünket. Ahogy pedig böngészünk a népszerű trendek között, rengeteg egymást metsző kategóriával is találkozunk:

Tornacipővel

 

Banda trikóval

 


Vero Moda
Vero Moda - Nadrág
Sajnos elúszott
Mango
Mango - Nadrág Harris2
Sajnos elúszott
TALLY WEIJL
Tally Weijl - Nadrág
Sajnos elúszott
Vila
Vila - Kiskabát
Sajnos elúszott
Mango
Mango - Kiskabát Raluy1
Sajnos elúszott
-34%
Mango
Mango - Kiskabát Margie
Sajnos elúszott
Vero Moda
Cool Leo Póló Vero Moda
Sajnos elúszott
Wojas
Wojas - Tűsarkú cipő
Sajnos elúszott

Felső nélkül

 

Kapucnis pulcsival

 

Élék színekben

 

Övvel

 

Csíkos verzióban


Basic pólóval

 

Culottes szabásban