Gyönyörű színek, játékos vágások és vonzó árak. A Trendyolnak sikerült belopnia magát a magyar piacra is. A vásárlókat trendi ruhákkal, cipőkkel és kiegészítőkkel várja. A régi jó bölcsesség azt mondja, hogy bíznunk kell, de ugyanakkor ellenőrizni is, így engedelmeskedtünk. Kíváncsiak voltunk az egyes darabokra és azok minőségére, így nem haboztunk, és kissé kritikus szemmel meg is vizsgáltuk őket. A következő sorokban megismerhetitek küldetésünk sikerét.
 

A márka csekkolására több érvünk is volt: a meglepően alacsony árakhoz csodaszép, profi stílusú fotók társultak, ám a vásárlói vélemények különböztek, ami jócskán felkeltette az érdeklődésünket.

A cégről

A Trendyol székháza Törökországban található, és a piacra 2010-ben kerültek. Nemcsak divatcikkeket, hanem elektronikát és bútorokat is kínál. Mindemellett az ország egyik legnagyobb internetes üzlete és munkáltatója.
Filozófiájuk része az internetes vásárlást egyszerűbbé varázsolni, valamint ígéretet tesznek a környezetvédelemre is. E kijelentés után a helyükben újragondolnánk a termékek műanyagba való csomagolását.

Trendyol kínálat

A Trendyol márkához Magyarországon olyan webshopokon keresztül juthatunk hozzá mint például az Answear, AboutYou és a Factcool. A kínálatban dominálnak a ruhák, melyeknek legmagasabb ára 20000 FT-ig mozog. A fehér ruhák közt is rengeteg lehetőségünk van, hiszen a polgári és templomi esküvőkre is vannak megfelelő darabok.

A ruhákon kívül a topok, crop topok, táskák és cipők szerelmeseinek is kedveskedik a márka. Mind árban, mind stílusban leginkább a Zarához tudnánk hasonlítani, de természetesen ez nem érvényes minden terméknél. A prémium minőségű termékek nem igazán a Trendyolra vallanak.

Kevés pénzért különböző minőség

Az interneten található vélemények elég eltérők, de az, amit a trustpilot-on találtunk, eléggé aggasztó. A Trustpilot.com egy olyan weboldal, ahol a vásárlók értékelhetik és véleményezhetik az üzleteket, márkákat és cégeket. A Trendyol-lal rengeteg embernek volt negatív véleménye, legyen szó az amatőr ügyfélszolgálatról, vagy magukról a termékekről, amelyek gyakran érkeztek sérült állapotban.
Az alkalmazottak véleménye viszont pozitív is volt. Ez volt az utolsó löket arra, hogy mi is kipróbáljuk a saját bőrünkön. Az egyik fentebb említett webshopon rendeltük meg a termékeket.

A kosárba a következő termékek kerültek...

Bő ujjú nyári ruha


 

Ez a retro stílusú nyári ruha szerelem volt első látásra. Mi az indigó kéket választottunk. Bár a számozás ült, a ruha anyaga hagy némi kívánnivalót maga után, hiszen nagyon vékony, és több helyen rosszul is van megvarrva. A helyzetet némiképp megmenti a sötét árnyalat, hiszen így nem annyira átlátszó.

Noha az áruház 70% pamut tartalmú terméket ígér, a poliészter volt inkább érezhető. A ruhához öv is járt, amelyet külön csomagoltak. Az anyag és a varrás minősége miatt azonban nem számítunk hosszú élettartamra.

Oversized blézer


 

Kellemes meglepetésként ért ez az oversized blézer, amely a műszálak ellenére is elnyerte a tetszésünket a maga minimalista vonásaival és fazonjával. A varrás minőséginek tűnt, és a hab a tortán az aranyozott gombok voltak, amelyek tökéletesen kiegészítették ezt a darabot.

Klasszikus magassarkú


 

Hatalmas csalódás volt, mikor kinyitottuk a sérült dobozt, melynek mélyén ez a műbőr Kroko magassarkú pihent. A műbőr csúnya eldolgozása már az első pillanattól zavaró volt, és a később észlelt minőségtelen ragasztás sem javított a mércén, a leváló neolit cipőtalpra pedig inkább ki sem térnénk.


 

Csíkos crop top


 

A Trendyol felsők közt érdemes körbenézni, ugyanis olcsó és divatos darabok találhatók. Ez a pamut crop top kellemesen meglepett minket, hiszen a fazon és a minőség is megfelelt. Mínuszként a nehezen felhúzható cipzárt említenénk.

Válltáska


 

Azoknak, akik számára fontos az ár-érték arány, ez a táska jó választás lehet. Bár a termékleírás hasított bőrt ígér, a valóságban inkább olcsó műbőr hatását keltette. A válltáska első pillantásra jónak tűnik, de, ha jobban megvizsgáljuk a belső részt, akkor látjuk, hogy a ragasztás és a varrás elég minőségtelen. Nem biztos, hogy bírná a terhelést, így inkább azoknak ideális, akik kiegészítőként használnák.

Konklúzió

Tehát, mi az ítélet? Ahogy az az olcsó termékeknél lenni szokott, a kezdeti lelkesedést a valóság váltotta fel. Meg kell hagyni, hogy a darabok nagyon stílusosak és szépek, valamint rendkívül kedvező áron juthatunk hozzájuk, de nem tudunk elmenni a minőség mellett, amit leginkább a Bershkához hasonlítanánk.
Ne felejtsük el viszont, hogy minden termék más. A jövőben mi kizárólag a blézerek közül válogatnánk, hiszen a többi kategória csalódás volt.
Pozitívumok

  • kedvező ár
  • trendi szabás
  • széles kínálat
  • széles színskála

Negatívumok

  • környezetszennyező csomagolás
  • alacsony minőségű anyagok és varrás
  • eltérő számozás
  • sérült csomagolás

A következőkben egy lengyel cipő és táska márkákat fogunk tesztelni!

Trendyol
Női ruha Trendyol Glitter Striped
Sajnos elúszott
Trendyol
Women's skirt Trendyol Belt...
Sajnos elúszott
Trendyol
Trendyol Black Sulk Hanger Knit...
Sajnos elúszott
Trendyol
Női ruha Trendyol Striped
Sajnos elúszott
Trendyol
Trendyol Navy StrapK Blouse
Sajnos elúszott
Trendyol
Trendyol Black Floral Patterned...
Sajnos elúszott
Trendyol
Trendyol MultiColored...
Sajnos elúszott
-25%
Trendyol
Trendyol Rose Dry Lace Knitting...
Sajnos elúszott