A leárazások olyan titkos bűnözések, amelybe időnként mindenkinek bele kell esnie, főleg akkor, ha a kedvenc márkánkról van szó. Ilyenkor nemcsak mi, hanem rajtunk kívül még több ezer ember is vérszemet kap.

A múlt hónapban mindenki kedvenc spanyol brandje, a Zara csodálatos ruhadarabokkal bombázott minket, de a pénztárcánk óva intett, hogy lehet, érdemes lenni várni, míg leárazzák őket. Mindannyian szeretjük a Zara Salest, de mégis hogyan tervezzünk, ha az üzletláncok szinte némasági fogadalmat tettek ezzel kapcsolatban?

 

Mikor kezdődnek a leárazások a Zara-ban?


Semmi sem lehetetlen, ha az ember lánya megfelelő informátorokkal rendelkezik. A whowhatwear szerkesztősége például előszeretettel osztja meg olvasóival a benfentes infókat a leárazásokkal kapcsolatban, és mi ezt örömmel továbbítjuk Nektek. Az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy a spanyol brand a bolti akciók kezdete előtti napon 22:00-kor indítja az online kiárusítást. A darabok villámgyorsan fogynak, éppen ezért érdemes felállítani egy vásárlási stratégiát.

Fókuszálj a népszerű darabokra

 

 
Ugye emlékeztek még a pöttyös ruha körüli őrületre, ami szinte az egész Instát elárasztotta? Mielőtt belevetnétek magatokat a vásárlásba, gondoljátok át, mely darabok a legnépszerűbbek, és azokra koncentráljatok, hiszen nagyon gyorsan elfogynak. Itt most a jobb minőségű anyagokból készült ruhákra, táskákra, cipőkre, kabátokra és egyéb drágább termékekre gondolunk. Az olcsóbb ingek, pólók mindig a második helyen lesznek, míg az előbb említettek a lista élén állnak.

Kétszer gondold át, mielőtt megveszed

 

A leárazásokon se feledkezz meg a tudatos vásárlásról, és mielőtt fizetsz, jól gondold át, hogy ki fogod e használni a kiszemelt darabot. Vedd figyelembe a trendek folyamatos változását, valamint azt is, hogy mennyire illik bele a ruhadarab vagy éppen kiegészítő a ruhatáradba.

Ha attól félsz, hogy a nagy őrületben esetleg nem találod majd meg azt, amit keresel, akkor van egy jó hírünk. A boltok ebben az időszakban gyakran korábban nyitnak, hogy megfeleljenek a vásárlók igényeinek. Ezeket az információkat és minden újdonságot a newslettereken és az Instagramon keresztül tudhatjuk meg. E platformoknak hála mindig naprakészek lehetünk és semmi fontosról nem maradunk le.

“Fognak még kapni azt a farmert, amit egy hónappal ezelőtt láttam itt?”

 

 
Viszonylag felesleges és dühítő kérdés, amellyel olykor mindannyian bombázzuk a dolgozókat, akik ebben az egyben nem tudnak segíteni, hiszen ők sem tudják, milyen áru érkezik. A kínálat folyamatosan változik, így nem biztos, hogy az a darab, amit egy hónapja láttál, újra felbukkan. Még a menedzserek is csak a következő héten érkező áruról kapnak információt.

Speciális árak


Még akkor is, ha valójában nem leárazásokról van szó, a Zara webshopjában találunk egy Special prices nevű kategóriát, ahol egész barátságos árakon juthatunk hozzá egy-egy termékhez.

Akkor sem szabad elfelejteni, hogy a leárazások mindenkit be tudnak szippantani, így mindig ésszerűen vásároljunk, és csak olyan darabokat vigyünk haza, amelyekről tudjuk, kihasználjuk majd őket.