Éppen a kedvenc bevásárlóközpontod felé tartasz, és már megint megfogadod, hogy kizárólag élelmiszert fogsz venni. A terved tökéletesen működik mindaddig, míg meg nem látod azokat a jellegzetes piros cetliket, amelyek nyilvánvalóan jelzik a hatalmas leárazásokat. Elég egy nő, kezében egy bankkártya, és már indulhat is a buli. De vajon hány embernek sikerül okosan vásárolni a rengeteg kedvezmény közt?

Csak azt vedd meg, amit teljes áron is elhoznál

 
Hideg fejjel vásárolni az egyik legnehezebb dolog. Ne vegyél meg valamit csak azért, mert le van árazva. Jól gondold át, hogy a kiválasztott darab akkor is a kosaradban végezné-e, ha teljes áron kínálnák? Gyakran előfordul, hogy ilyenkor olyan termékek is hazajönnek velünk, amire nincs szükségünk, így fizetés előtt bizonyosodjunk meg arról, hogy tudjuk azt kombinálni legalább három otthoni darabbal. Könnyű eset? Akkor már indulhatsz is a pénztárhoz.

Kizárólag azt vidd haza, amitől nem tudsz elszakadni

Dizájner darab elérhető áron? A leárazások során akár még ilyen aranyat érő darabokkal is találkozhatunk. Amennyiben viszont nem olyan fontos, hogy ez a darab bővítse a ruhatárad, akkor hagyd ki ezt az ajánlatot. A bölcsek azt mondják, ha egy dizájner darabot nem akarsz teljes áron megvenni, akkor nincs is rá akkora szükséged. Ne feledd, nem minden arany, ami fénylik.

Maradj a konkrét kategóriáknál

 

A leszállított termékek teljes körű vizsgálata nem vezet jóra. Konkretizáld, mely kategóriák vagy dizájnerek érdekelnek, és csak az ő kínálatukat csekkold. Minél szűkebb a kínálat, annál egyszerűbb a döntés.

A legfontosabb az időzítés

Nézd ki, melyek azok a termékek, amelyeket egyszerűen muszáj hazavinned. A vásárlással várj. Egy kis időn belül, ha szerencséd van, akkor az akasztón, a te méretedben, egy csini kis piros cetlivel fog várni téged az új kedvenced.

Készíts kívánságlistát

Hidd el, hogy egy wishlist készítése már félsiker. Ne költsd olyanra a pénzed, amiben nem vagy száz százalékosan biztos. Az igazi vásárlási lázt akkor éled át, ha egy olyan terméket vásárolsz meg, amelyre már régen vágytál. Megéri várni, még a divatvilágban is.

-25%
O'Neill
27 090 Ft 20 390 Ft
Jakub Polanka x Bibloo
16 190 Ft
Tommy Hilfiger
26 990 Ft
-26%
O'Neill
10 390 Ft 7 790 Ft
-10%
Karl Lagerfeld
Karl Lagerfeld - Bőr táska
Sajnos elúszott
-15%
Adidas Originals
36 769 Ft 31 538 Ft
ANSWEAR
5 690 Ft
-17%
NOBO
11 990 Ft 9 990 Ft

Forrás: whowhatwear