Életünk tipikus története: a kirakatban rám kacsintott, és nem hagyhattam ott. Gyorsan befutottunk érte a boltba, és már úton is voltunk haza. Ilyenkor vagy jól sül el a dolog, vagy azon kapjuk magunkat, hogy új kedvencünk bár csodaszép, de viselése bizony elég fájdalmas, már-már kínszenvedés. Ha szó sem lehet arról, hogy visszavidd őket, akkor olvasd el cikkünket, melyben megtanulhatod a cipők betörésének fortélyait, és varázsold kényelmessé még a legkényelmetlenebb magassarkúidat is.

A kényelem fontossága ebben a rohanó világban rendkívül fontos, főleg akkor, ha egész nap cipőben vagyunk. Most egy kicsit pragmatikusabbak leszünk, és segítünk az újonc „megszelídítésében”. Mielőtt belevágunk, azt nem árt észben tartani, hogy olyan daraboknál, melyekben a lábujjaink és lábfejünk szinte össze van préselve, nincs értelme a cipőtágító trükköknek. Csupán olyanoknál próbáljuk ki, amelyekben a lábfejünk és az ujjaink nincsenek meghajolva vagy elgörbülve.

Hajszárító és vastag zokni

Az összes cipő közül bizony a bőrcipő tágítása és műbőr cipő tágítása lesz a legegyszerűbb. Ehhez a folyamathoz nem lesz szükséged másra mint hajszárítóra és egy pár vastagabb zoknira.

Nyugodtan vedd elő a karácsonyi zoknid, és lépj bele a cipőbe. A hajszárítóval melegítsd fel a problémás részeket, körülbelül harminc másodpercig. Lábfejünk és lábujjaink mozgatásával rásegíthetünk a cipő tágítására. Hagyjuk kihűlni a cipőt, és a procedúrát ismételjük meg, míg el nem érjük a kívánt méretet.

Tipp: A vastag zoknit akár be is nedvesíthetjük, és így csináljuk végig a folyamatot. Ha inkább a száraz megoldást választanád, akkor van még egy tippünk: tekerj össze három pár zoknit és ezzel tömd ki a cipőt egy éjszakára.

Fagyasztós metódus

 


Sokan esküsznek a fagyasztós megoldásra is. Tegyél a cipőbe egy zacskó vizet, majd tedd bele a lábbelit egy táskába, és mehet a fagyra egy pár órára. A víz megfagy, és így kitágul a cipő is. 

Használj alkoholt

 


Bőrcsizma és bőrcipő tágításánál az egyik legnagyobb segítség a tisztaszesz lesz. Egy spray-üvegbe 1:1 arányban tölts vizet és tisztaszeszt, és fújd a cipő belsejébe, majd lépj bele. Az anyag megpuhul és kényelmesebb lesz, így ez kiváló a kemény cipő puhítására is.

Cipő nyújtása házimunka közben

 


Ehhez a trükkhöz nincs szükség semmilyen speciális dologra. Vedd fel, és végezd ebben a házimunkát porszívózz, mosogass. Ha nem nyesi ki a lábad, akkor akár több napon keresztül is járkálhatsz benne otthon.

Elsősegély az üzletből

Időt akarsz spórolni? A boltokban már elérhetők olyan cipőtágító spray-ek, amit elég csak a problémás területre fújni, felvenni a lábbelit, és az anyag azonnal megnyúlik. Ezek leginkább a bőrcipőkön működnek, hiszen a velúr bőr és sportcipők tágítása nagyobb falat, így erre több figyelmet kell szentelni.

Cipőtágító sámfa

 


Ha a fenti trükkök közül egyiket sincs kedved kipróbálni, akkor vásárolj egy cipőtágító sámfát. Először viseld a cipőt a házban, majd tegyél bele egy sámfát, és így tárold. A cipő „megjegyzi” a kívánt formát.

Szintetikus és vászon cipő tágítása

A szintetikus és vászon cipőkkel másképp kell eljárni. Helyezz a cipőbe vizes papír újságot, és csak akkor vedd ki, ha teljesen megszáradt.

Hogy vegyük észre, hogy a cipő nem megfelelő?

 


A kutatások kimutatták, hogy az emberek ⅔ túl szűk cipőt visel, de a kényelmetlenségnek több oka is lehet:

●     a cipő eleje vagy túl keskeny, nem túl magas, vagy mindkettő

●     a cipő túl rövid

●     a cipő formája nem passzol a lábhoz

●     a magasság nem megfelelő a lábfejnek vagy a lábujjaknak

Ha bármilyen kétség merül fel a cipő kényelmével kapcsolatban, akkor az a legjobb, ha visszavisszük vagy kicseréljük egy másikra. A nem megfelelő lábbeli bizony sok kárt tud okozni nemcsak a lábfejnek, hanem a bokának is, és ez az utolsó, amit akarunk. A kényelem és egészség mindig az első helyen kell, hogy álljon.

 Forrás:

healthline.com

Fotó forrása:

pinterest.com
​wherefore.ru
mommymafia.com
  amazon.ca
huffingtonpost.com.au