Semmi sem annyira meghatározó egy igazi kamaszodó Y generációsnak, mint Gwen Stefani jelenléte és a ska zene ütemei a legelső szívkarcok beszerzésekor és az azt követő krokodilkönnyek hullajtásakor.

Gwen nem csupán a No Doubt énekesnőjeként ismert - a később a skaról a popra váltó divatikon saját márkát is alapított, L.A.M.B., azaz Love Angel Music Baby néven.

Dalszövegei és vagánysága külföldön első körben az i-D és a Dazed címlapjára vitte - a kelet-európai tiniknek pedig reményt adott és bebizonyította, weirdonak lenni igenis valid.
 

 
 Gwen nem csupán mardosóan őszinte dalszövegeivel indította el karrierjét és alapozta meg erős jelenlétét több millió ‘90s kid életében, hanem egyéni stílusával is, mely azóta rengeteg márkát és fiatalt inspirált. Az ő régi stílusjegyei köszönnek vissza a mai Inditex üzletek trendjeiben - minden, amit Gwen egykor képviselt, most karnyújtásnyira van tőlünk.

És itt nem csupán lookokról beszélünk, hanem arról, ahogyan Gwen bebizonyította mind a csupa alfahímből álló No Doubtnak, és a világnak is, hogy igenis, vannak kemény, vagány nők, akik nem félnek senkitől és semmitől sem.
Gwen pasztellkék cyberbun kontyokkal 1998-ban vs. fashion editorial a 2010-es évekből


Gwen kapcsos edzőnadrágban a Harajuku Girls csapatával pózol vs. London Fashion Week 2018



Gwen statement pólóban vs. instalány 


Gwen csúnya cipőben vs. 2018 csúnyacipő trendje


Sárga műszőrme - Ki viselte jobban?


Hoppá! Volt melltartó póló felett a Kardashian klán előtt is
 
Ma már a klasszikus hollywoodi dívákat idézi megjelenésével, viszont kevésbé közismert, hogy korábban is nélkülözhetetlen vörös rúzsával már tizenévesen is a “régi nagyok” előtt tisztelgett.

Gwen nem csak a világhír előtt, utána is bebizonyította, hogy még mindig egy közülünk - kapcsolata végét Tony Kanal zenésztársával a No Doubt is megsínylette, a páros elválása után nehezen tudtak együtt dolgozni. Gwen ekkor írta legmenőbb, legszívhezszólóbb számait, osztotta meg fájdalmát a világgal, és jelent meg a Tragic Kingdom című album, rajta a Don’t Speak, mely azóta is a ska és a szakítások egyik nagy himnusza.
 
 
Míg a Britneyk és Christia Aguilerák táptalajt szolgáltattak rengeteg ön- és testképzavaros fiatal lánynak, és tovább építették a tökéletesség kultuszát, 2004-ben Gwen szólókarrierbe kezdett, így legelső, Love, Angel, Music, Baby című albumára az egész világ kíváncsi volt - nem hiába, hiszen a platinaszőke Gwen hurrikánként robogott keresztül a Billboardon és hagyott maga mögött mindenki mást.

Erről a lemezről való a világ egyik legszebb, szakítás utáni barátságról szóló dala, a Cool is, mely a Tony Kanallal való kapcsolata utáni időkről szól.

 
Bár napjainkban Gwen Stefani két kisfiú, Kingston és Zuma édesanyja, és megjelenésében jóval szofisztikáltabb, remekül egyensúlyozik az anyaság és a karrier között.

Az Andrea Lieberman segítségével elindított L.A.M.B. azóta is dübörög a piacon, és az extravagánsabb, ska- és punk elemekért rajongó szűk réteg mellett a mainstream fogyasztói társadalom is imádja, Gwen pedig több külföldi tehetségkutató bírájaként is feltűnt.
 

 
Bár Gwen nemsokára az ötvenet tölti, olyat tudhat magáénak, amit sokan mások nem - egy egész életművet a világ egyik legmegbecsültebb stílusikonjaként, és a ska örök, koronázatlan királynőjeként.
-24%
Tommy Hilfiger
Tommy Hilfiger - Rövid kabát...
Sajnos elúszott
bpc bonprix collection
4-részes szett bonprix
Sajnos elúszott
Hilfiger Denim
Hilfiger Denim - Top Tommy Jeans...
Sajnos elúszott
Grafitszürke színű melegítő...
Sajnos elúszott
Pepe Jeans
Brigitte Szoknya Pepe Jeans
Sajnos elúszott
Lancome
Lancôme L'Absolu Rouge rúzs a...
Sajnos elúszott
Missguided
Missguided - Fürdőruha
Sajnos elúszott
Chanel
11 920 Ft
-17%
Hilfiger Denim
Hilfiger Denim - Top Tommy Jeans...
Sajnos elúszott
Pepe Jeans
Pepe Jeans - Nadrág
Sajnos elúszott
Tommy Jeans
Tommy Jeans - Nadrág
Sajnos elúszott
Atestilusod.hu
Póló Tits
Sajnos elúszott
Tommy Jeans
Tommy Jeans - Felső
Sajnos elúszott
Silvian Heach
Silvian Heach - Rövid kabát
Sajnos elúszott
Tom Ford
Grace Napszemüveg Tom Ford
Sajnos elúszott