Egyik kedvenc időtöltésem a családi albumok lapozgatása, de aztán mikor szembe találom magam a szüleim által kiválasztott outfitekkel, na akkor már nem vagyok olyan boldog. Megkérdezted már valaha az édesanyádat, hogy miért választott mindig olyan szettet a fotózásokra, hogy a képeket legszívesebben elégetnéd? A válaszokból és kimagyarázásokból nincs hiány. Bár sok választás nem volt, éppen ezért leginkább a Lambert gyerekekre hasonlítottunk az Egyről a kettőre c. sorozatból. Bár a divat egy ördögi kör, és a régi trendek újra és újra visszaköszönnek, azért lesz mit magyaráznunk az utódainknak, ha megtalálják az Instagram feedünket.

1. fishnet őrület

 

 
A 7 kínos trend közül az első helyen a neccharisnya áll, ami a közösségi hálókon több negatív, mint pozitív kommentet kapott. Lehet, hogy farmernadrág, mini szoknya vagy rövidnadrág alá rejtve egy igazi lázadónak éreztük magunkat, de higgyétek el, ez csupán pillanatnyi fellángolás. Eljött az idő, hogy minden necc anyagból készült ruhadarabot a szekrény mélyére rejtsünk!
 

2. a napszemüveg ellentéte

 

 
Az internetes influencereknek hihetetlen erejük van szinte minden felett. Egy darab eladhatósága a viselőjének a hírnevétől nagyban függ, éppen ezért nincs problémája Rihannának a saját kollekciójának az (ki)árusításával. Az utóbbi hónapokban nem egy olyan trend jelent meg újra a láthatáron, ami Riri nélkül még évekig sötétben maradt volna. Az egyik ilyen az ultra vékony napszemüvegek viselése. Ki tudja, talán a jövőben újra visszatér, és lesz még olyan fura alak, aki ad ennek a trendnek még egy esélyt?!
 
A vékony szemüvegek ellentéte az újonnan hódító hatalmas, átlátszó okuláré, amelyre ugyan nincs szükségünk, ráadásul még a látásunkat sem javítja, de hát jól nez ki, így muszáj beszereznünk!
 

3. fontos mellékszereplő: a zokni

 

 
Az utcáról hoznánk a következő, kissé iskolás beütésű trendet, a vastag, kosaras zokni nadrágba tűrése. Megjósoljuk nem csak a férfi, de a női divatvilágból való eltünését is. Jaj, és persze nem szabad megfeledkezni a zokni-magassarkú párosról sem. Fáj!
 

4. random szlogenek

 
 

 
A felsőd szerint barna hajú vagy, ráadásul a közeli rokonaid az egyszarvúak? Ne hagyd, hogy az igazságtól és értelemtől távol álló szövegek határozzák meg, ki vagy. Inkább kövesd a 2019-as trendet, és helyettesítsd a random szlogeneket logókkal!
 

5. chokerek

  

 
A régi időkben nem egy trend részeként, hanem védelmező talizmánként viselték őket, majd hosszabb időre jegelve voltak. Nemrég ismét tanúi lehettünk az újjáéledésüknek. A túlélés feltételei változtak, az ízlés ezek szerint viszont nem sokat. Több karakterisztikus jegye miatt nem épp a legelegánsabb viseletnek számít. A viktoriánus korban a királyi udvarban, de ugyanakkor a prostituáltak körében is elterjedt volt. Nem csoda hát, hogy az emberek előítéletekkel állnak hozzájuk. 
 

6. harangszárú nadrág

 

 
A harangszárú nadrág éppen olyan darab, amelynek sikere az éppen aktuális trenden múlik. Ma még imádjuk viselni, az elkövetkezendő hónapokban elfogadjuk majd, hogy létezik, de emlékeztek még azokra az időkre, amikor skinnyre cseréltük, és megesküdtünk, hogy soha többé nem vesszük fel? Egyetérthetünk tehát, hogy a prognózis ebben az esetben bizonytalan.
 

7. ronda sneakerek

 

 
Nektek is feltűnt, hogy az ugly kiegészítők a 2018-as évben kiemelt helyet kapnak? Amikor édesapáink 90-és évekbeli mindennapi outfitjeire, a sport szettre gondolunk, akkor jól emlékszünk az egyik kulcselemre, a ronda tornacipőre, amely szinte mindenki lábán lógott, és büszkén viselték ezeket a chunky sneakereket. A hab a tortán az volt, amikor ezek a melegítő cuccok őrült színekben pompáztak, lógósak voltak, ráadásul kiegészítőként egy övtáskát is kaptak. Na, de várjuk ki csak a végét, lehet, hogy egy sztár ezt az outfitet választja majd a következő bulira, és újra hódítani fognak ezek a darabok!
 
 
Egy kérdés a végére: Van olyan ruhadarab a szekrényedben, amelynek megvásárlásán sokat gondolkodtál, és most csupán egy szezon sikert jósolsz neki? Osszátok meg velünk a prognózisokat a FB oldalunkon.