Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy csúnya cipő, amit mindenki imádott...Az ugly sneaker trendről azt hittük, hogy pár hónap, és a süllyesztőben végzi, de a tények nem erről tanúskodnak. Egyre nagyobb a rajongótábora, ha egyáltalán lehetséges ez. Ebben a cikkben most mi is összegyűjtöttük Nektek azokat a darabokat, amelyekre a legtöbbször kattintottatok.

Az összes cipő trend közül az egyik legizgalmasabb, a minimalizmust felváltó, robusztus ugly sneakerek mindenhol megtalálhatók, ahová csak nézünk. Az egész őrületet a Balenciaga indította el, amikor piacra dobta a Triple S nevű modelljét. Mivel ez egy eléggé borsos árú darab, ezért egyre több márka alkotta meg a saját pénztárcabarát verzióját, ekkor jelent meg a Fila Disruptor is, ami azóta szinte minden divatőrült gardróbjában megtalálható.
 

 
Fila
Sportcipő FILA - Disruptor Mesh...
Sajnos elúszott

2018 legmenőbb sneakerei


Ha úgy gondolod, hogy a Fila Disruptor ára borsos, akkor menjünk számolni. Ha jobban belegondolsz, rájössz majd, hogy hamar össze tudod spórolni a rávalót, ha kihagysz egy pár sütizős-kávézós délutánt a barátnőkkel.
Az első Disruptor 1996-ban jelent meg a piacon, és szinte azonnal sikert aratott. Miután megjelent a Yeezy kollekció, amiért Kanye West a felelős, vagy a Puma Creepers, amit részben Rihanna-nak köszönhetünk, furcsa volt olyan cipőt látni a piacon, amelyet nem fűzünk semmilyen celebhez. Míg az előzőek megszerzéséhez órákig kellett sorba állni, addig a Fila maradt a klasszikus árusításnál, illetve a könnyen megszerezhetőségnél, és népszerűségének talán ez volt az egyik titka.
 

Honnan ered a népszerűsége?

 
Való igaz, hogy a Disruptor modell most a legjobb időket éli, de nem volt ez mindig így. Több, mint húsz évvel ezelőtt a Fila más modellek népszerűsítésével robbant be a köztudatba. 1995-ben került a boltok polcaira az első kosaras cipő, amelyet Grant Hill és Jerry StackHouse promóztak. Elterjedéséhez a rapper világ legnagyobbjai, Notorious B.I.G. és Tupac is hozzásegítettek.
 

„Nem is foglalkoztunk azzal, hogy a régi modellekhez valami hasonlót alkossunk, inkább visszahoztuk az eredeti verziót.”-mondta P. Siviter a Fila marketing menedzsere.
 


Ebben az időben a csúnya cipőknek várniuk kellett a sorukra, hiszen a kosaras cipők mindent vittek, és azok voltak a legnépszerűbbek. A márka újjászületése 2017-ben volt, amikor a híres dizájner, Gosha Rubchinskiy megkezdte a közös munkát a branddel. Az igaz lendületet viszont a Fendivel kötött szerződés adta, és a 2018/2019 őszi, téli kollekció bombasiker volt. Ezután pedig már nem volt megállás, a közösségi médiát és az utcákat is elöntötték a Fila termékek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Juliana Iglesias (@julyskyyy),

Fila
Sportcipő FILA - Disruptor Low...
Sajnos elúszott
Fila
Sportcipő FILA - Disruptor Low...
Sajnos elúszott
Fila
Rövid szárú edzőcipők Fila...
Sajnos elúszott
Fila
Sportcipő FILA - D2 M Disruptor...
Sajnos elúszott
Fila
34 990 Ft

Második esély a felemelkedésre

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa IamMichelleF (@__beautifulgodess_),

 
A cipő újjáéledése új színek megjelenését is jelentette. A klasszikus fehér, fekete és neutrális árnyalatok után ma már a legőrültebb szín és anyag változatokban is elérhető.
Sok tinédzser, nem meglepő módon, a Disruptor-on keresztül ismerkedik meg először a branddel. E korosztály ízlését leginkább az Instagram irányítja és befolyásolja, és ezért sokan szinte megszólalásig hasonlítanak egymásra. Tavaly augusztusban a Fila Disruptor lett a legnépszerűbb és legkeresettebb modell Londonban, és most már ott tartunk, hogy a Vogue is úgy gondolja, bizony ez a darab egy igazi must-have az idei fesztivál-szezonra (is). Egyébként ezt a Styledit szerkesztőségében mi is így gondoljuk.

A nagy sikereket és az egyre csak növekvő népszerűsget látva a Fila megszervezte az első divatbemutatóját Milánóban, ami hatalmas sikert aratott. Bár ahhoz, hogy egy márka hosszabb ideig a köztudatban maradjon, nem elég egy sneaker, de ugyanakkor az is lehet, hogy a Fila Disruptor több generáción át vezető darab marad majd. Soha nem lehet tudni.
 

 
Fila
Fila Disruptor Low 1010441 04X
Sajnos elúszott
Fila
Sportcipő FILA - Disruptor Clay...
Sajnos elúszott
Fila
Fila Disruptor Low 1010441 04X
Sajnos elúszott


Fénykép forrás:
pinterest.com