Ti is gyakran tartotok stílus konzultáció saját magatokkal? Azokra a fajta monológokra gondolok, amelyeket igazán csak Ti értetek, senki más. Van, amikor hasznosak ezek a beszélgetések, de van, amikor a gondolatok megfékeznek és hátráltatnak minket az ötleteink megvalósításában. 

Mielőtt elkezdeném lerombolni a mítoszokat, fel kell, hogy tegyek Nektek egy kérdést. Mi a véleményetek a divattal kapcsolatos álhírekről? Nem tudjátok, miről beszélek? Az olyan téveszmékre gondolok, mint például az, hogy a horizontális csíkok kövérítenek, vagy, hogy az átkötős ruhák csak a 90-60-90-es méretű hölgyeknek valók. A divat és a saját stílusunk sem szabad, hogy az előítéleteken alapuljon, így jobb, ha ezeket még csírájában elfojtjuk.

Felejtsd el a horizontális csíkokat!

 

Drága Hölgyeim, felejtsétek már el végre azt, hogy nem viselhettek vízszintes csíkokkal díszített ruhákat, mert az kövérít. Olyan mintájú darabokat viseltek, amilyet csak szeretnétek, hiszen az egyetlen dolog, ami tönkreteszi a megjelenésed az az, hogy hiszel az öltözködéssel kapcsolatos fámáknak. 
Lehet, hogy a legnagyobb mítoszt sikerül legyőznünk, viszont a boltok plus-size kínálatávalmég mindig akad probléma. A magyarországi webshopok védelmére szóljunk: igyekeznek, és egyre inkább bővül a választék. Csak így tovább!
 
ORSAY
5 000 Ft
-10%
bpc selection
Maxi ruha bonprix
Sajnos elúszott
Vero Moda
Vero Moda - Ruha
Sajnos elúszott
Tommy Hilfiger
Tommy Hilfiger - Top
Sajnos elúszott
-13%
ANSWEAR
5 690 Ft 4 990 Ft
-11%
Only
Only - Ruha
Sajnos elúszott
-35%
ORSAY
Csíkos felső
Sajnos elúszott

Ne viselj világos színt!

 

Ha a fekete szín számodra is egy igazi függőség, de most úgy érzed, itt az ideje, hogy más árnyalattal is színesítsd a gardróbod, akkor ne hagyd, hogy a világos darabokkal kapcsolatos mítosz megállítson ebben. Nem igaz ugyanis, hogy ezek a színek csak a 38-as méretekig mutatnak jól, és ezt a divat nagyasszonya, Coco Chanel is megmondta:

„A világ legszebb színe az, ami jól áll neked.”

Scotch & Soda
Ruha Scotch & Soda
Sajnos elúszott
Lola
70 407 Ft
Tommy Jeans
Tommy Jeans - Ruha
Sajnos elúszott
ANSWEAR
Answear - Nadrág Stripes Vibes
Sajnos elúszott
-11%
Jacqueline de Yong
Jacqueline de Yong - Ruha Erika
Sajnos elúszott
ANSWEAR
Answear - Ruha Garden of Dreams
Sajnos elúszott
Silvian Heach
19 290 Ft

Mondj NEMet az oversized darabokra

 

 
A divatvilág legokosabbjai valahogy mindig meg tudnak minket lepni. Mutasd meg az alakod, de mégse annyira? Most akkor mi tévők legyünk? Vírusként terjed a mítosz, mi szerint sem a túl szűk, sem a túl bő ruha nem megfelelő, és mi már tényleg nem tudjuk, mit gondoljunk. Felejtsük el végre valahára azokat a stigmákat, melyek szerint egy konkrét darab csak a vékony testalkaton mutat jól.
 
Tommy Jeans
Tommy Jeans blúz »TJW SOLID...
Sajnos elúszott
ANSWEAR
7 290 Ft
MEDICINE
Medicine - Ruha Hand Made
Sajnos elúszott
Mango
Mango - Ruha
Sajnos elúszott
Tommy Jeans
Tommy Jeans blúz »TJW SOLID...
Sajnos elúszott
Tommy Hilfiger
31 317 Ft
-31%
AGOLDE
Átmeneti dzseki 'Jessie...
Sajnos elúszott
Tommy Hilfiger
Tommy Hilfiger piros oversize...
Sajnos elúszott

Persze, értjük, hogy a pozitív testkép sokaknak csak egy utópia, viszont ha nem dolgozunk azon, hogy bennünk is felerősödjön ez, akkor folyamatosan bedőlünk majd a divatról szóló álhíreknek.

Ha szereted a csíkokat, akkor ne fogd vissza magad. Ha jobban szereted az élénk színeket, akkor bátran mutasd meg a világnak, milyen jól áll neked. A visszafogottság és szégyenlősség már rég nem divat, úgyhogy te se fogd vissza magad, és viseld azt, amiben jól érzed magad.

Forrás: manrepeller.com