Sajnos a rengeteg body positivity és az elfogadás iránti megmozdulás ellenére még mindig találkozhatunk olyan emberekkel, akik szerint kizárólag egy karcsú testalkatú nő nézhet ki jól és lehet szexi. Szerencsére viszont egyre kevesebb az ilyen véleményű személy, és egyre több az olyan, akik a pozitív testképet és az elfogadást hirdetik.

Ezt támogatják a márkák és webshopok is, akiket most összegyűjtöttünk Nektek ebben a cikkben, hiszen széles plus size kínálattal várnak minden vásárlót, és meggyőzik majd a kételkedőket arról, hogy a szépség minden méretben létezik.

ASOS

Méretek: EU 30-58
 

 
A pozitív testkép és önelfogadás egyik legnagyobb hirdetője és támogatója az Asos webshop, ahol több ezer termék várja gazdáját. Vásárláskor rengeteg különböző kategória közül választhatunk (plus size, várandós, magas, alacsony), így garantáltan megtalálja mindenki a testalkatához tökéletes darabot.
A folyamatosan újuló, plus size kollekciók rendkívül sok terméket rejtenek, és szinte minden fajta ruhadarab/kiegészítő kapható náluk, ráadásul a szállítás költség 30 EUR felett ingyenes.
Az oldal egyik legnagyobb különlegessége, hogy a darabokat bemutató modelleket nem photoshoppolják, így kizárólag a valóság köszön vissza.

OTTO

Méretek: EU 32-58
 
Az OTTO webáruházában szinte minden nagyobb és kisebb méret elérhető, ezért igazán senkinek nem okoz gondot a vásárlás. Széles kínálatukban olyan márkák ruháit vásárolhatjuk meg, mint például a KangaROOS, Venice Beach. Szoknyák, felsők, nadrágok, cipők és kiegészítők közt is válogathatunk.

A webshop meggyőződése, hogy a plus size méretű hölgyek is megérdemlik, hogy ne csak sötét színű, hanem színes ruhában mutassák meg szépségüket, így külön ügyelnek a ruhák változatosságára.
heine
heine CASUAL carmen nyakú...
Sajnos elúszott
Only
Only műbőr dzseki »NEW DIA«...
Sajnos elúszott
KangaROOS
KangaROOS pólóruha KangaROOS...
Sajnos elúszott
Gil bret
Gil Bret gyapjú kabát Gil bret...
Sajnos elúszott
H. moser
Hohenstaufen népviseleti női...
Sajnos elúszott
heine
Belebújós blúz heine menta 34
Sajnos elúszott
heine
heine TIMELESS bőrdzseki,...
Sajnos elúszott
Killtec
G.I.G.A. DX by killtec...
Sajnos elúszott

MANGO

Méretek: EU 34-50(XXL)
 


 
A Violeta by Mango az egyik legnépszerűbb vonal a MANGO márkán belül. Ez a line plus size méreteket kínál, és rendkívül széles választékkal várnak mindenkit, legyen a stílusod minimalisztikus vagy egy kicsit vadabb.
A klasszikus blézert, szoknyát, inget, farmert és még rengeteg féle ruhát mind megtaláljuk az interneten. Sajnos egyelőre még csak online érhetőek el, de amekkora sikernek örvendenek, van egy olyan érzésünk, hogy lassan a boltok polcain is megjelenik majd a Violeta by Mango.
 

BONPRIX


Méretek:EU 32-50

A BONPRIX szintén egy olyan webshop, ami minden testalkatú hölgyet rendkívül széles választékkal vár. Bár kínálatukkal leginkább a 25 év feletti hölgyek tudnak azonosulni, azért a fiatalabbaknak is érdemes körülnézni az oldalon, hiszen könnyen lehet, hogy ők is beleszeretnek egy-két darabba.
Külön jó pont jár nekik, amiért a ruhákat mindenféle testalkatú modellen mutatják be.

SPARTOO

Méretek: EU 32-52
 
A SPARTOO webshopja 2006-ban indult, és mára olyannyira sikeresek, hogy több, mint 700 márka található meg az oldalon.
Bár itt nem található külön plus size kategória, a ruhák keresésekor filter segítségével könnyen megtalálhatjuk a méretünket, ami egyébként 52-es sizig érhető el.
Ha a márkák terén tanácstalanok vagytok, akkor az Espritet, Desigualt és a Benettont is ajánlani tudjuk, hiszen ezek a brandek elegáns és sportos ruhákban egyaránt bővelkednek.

H&M

Méretek: EU 32-58
 


 
A világhírű svéd bolt is büszkélkedik egy plus size line-nal, ami folyamatosan megújuló, rengeteg terméket tartalmazó kollekcióval várja a vásárlókat. Bár ez a vonal kizárólag az interneten érhető el, nem kell búsúlni, hiszen a szállítási költség pénztárcabarát, sőt gyakran ingyenes is.

Starshiners

Méretek: EU 36-48
 
A Starshiners elegáns darabokkal vár minden testalkatú hölgyet. Kínálatuk rendkívül széles, szóval ha szereted a testhez álló, csajos darabokat, garantált a siker. Ha különleges eseményre keresel egy új outfitet, akkor érdemes csekkolni.

Forever 21

Méretek: EU 34-52
 

 
A Forever 21 fast fashion jellegének köszönhetően a fiatalabb korosztály egyik kedvenc márkája, és végre egy külön plus size vonallal is bővítették a kínálatukat.
Sokáig kizárólag külföldön volt elérhető, de szerencsére már Magyarországra is egészen baráti áron szállítanak ki, így mi is hozzájuthatunk ezekhez a csini darabokhoz.

NEXT

Méretek: EU 34-56
 

A rendkívül népszerű NEXT oldalán is egyre több nagyobb méretű ruha található, és a SPARTOO-hoz hasonlóan egy filter segítségével könnyen megtaláljuk őket.

A szállítási költség gyakran ingyenes, de eredeti ára is csak 1000 Ft, tehát tényleg érdemes őket meglesni.

Evans, Elvi

Evans méretek: EU 42-60
Elvi méretek: EU 42-56 

 

 
Mind az Evans, mind pedig az Elvi olyan designer brandek, amelyek igyekeznek divatosabbnál divatosabb plus size darabokkal szolgálni vásárlóikat, és meg kell, hogy mondjuk, ez sikerül is nekik.
Ha számodra a prémium minőség és a divat egyaránt fontos, akkor ne hagyd ki őket!