A korrektor egy olyan kis segítő a mindennapi életünkben, amit bizony sokszor alábecsülünk. Legyen szó egy kevésbé jól fedő alapozóról vagy akár a szem alatti karikák eltüntetéséről, esetleg aknés bőrről, a kedvenc korrektorunk mindig ott lesz, hogy kisegítsen minket, és egy kis extra takarást biztosítson.
 
Nem utolsó sorban a kontúrozás egyik főszereplője is a korrektor, hiszen e kis csodatermék segítségével tudjuk világosítani a szem alatti sötét karikákat és egy sötétebb árnyalattal pedig árnyékolni a megfelelő területet – de ezt talán senkinek sem kell magyarázni, hiszen a Kardashian-módszert ma már mindenki ismeri.
 

​Forrás: bareMinerals

Kontúrozás, aknék és táskás szemek?

A korrektorok világa a többi sminkkategóriához hasonlóan szintén nagyon színes. Ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelő terméket, először a problémát és célt kell megnevezni: szem alatti karikák, táskás szem, pattanásos arc vagy egyszerűen csak natúr sminket szeretnénk elkészíteni?

A különféle bőrhibákra a színes korrektorok ajánlottak. Például a zöld korrektor a pirosság, hiperpigmentáció és pattanás utáni foltok eltüntetésére, míg a barack árnyalat a szem alatti kékes-szürkés elszineződések eltüntetésére szolgál. A színkorrekció után mindenféleképp használjunk bőrtónusunknak megfelelő korrektort, hogy minden újra egyensúlyban legyen.
 


Forrás: Pinterest

A pattanásokra a bőrtónusunknak megfelelő, ichtiolos korrektort vagy más aktiv hatóanyagot tartlmazó, pl szalicilsav terméket válasszunk, ami egyszerre takar és száritja a bőrhibákat. Vigyázzunk a higiéniára, ami aknéknál különösen fontos! Ha a hegek eltüntetése a cél, érdemes előtte egy pórus minimalizáló primert is használni, majd zöld korrektort és egy neutrális színűt egyaránt.

Ha natúr sminket szeretnénk, akkor a korrektort elég felvinni a problémás területekre, egy alapozó ecsettel vagy alapozó szivaccsal eldolgozni azt, majd egy kis szempillaspirállal és szemöldökfestékkel befejezni a sminkelést. Bármennyire is rövidre szeretnénk fogni a sminkelést, a fényvédelemről és egy hidratáló arckrém használatáról ne feledkezzünk meg!
 


Forrás: Pinterest

Folyékony, tégelyes és korrektor stift

Az, hogy milyen textúrát választunk, szintén a kívánt céltól függ. Léteznek erősebb és könnyebb fedésű, ezen belül is száraz vagy krémes állagúak. A szem alatti területre a krémesebb, vékonyabb verziókat használjuk, míg az arc többi területére mehetnek a szárazabb, vastag fedésű termékek, mint pl. a tégelyes vagy korrektor stift.

Ha kontúrozni szeretnénk, válasszunk egy-két árnyalattal világosabb, folyékony korrektort, a többi esetben viszont a saját bőrtónusnak megfelelőt válasszunk.

Catrice Camouflage korrektor – legjobban fedő korrektor

 

Catrice Camouflage korrektor
 

Erre a Catrice korrektorra szinte minden beauty guru esküszik, hiszen már a nevéből is kiderül, hogy szinte minden bőrhibát eltakar. Pénztárcabarát, tartós és kiadós – kell ennél több? Annyi lenne a tanácsom, hogy ne kézzel, hanem mindig korrektor ecsettel vigyük fel. Ebből a termékből egyébként van folyékony változat is.

Essence Camouflage + Matt korrektor – legjobb olcsó korrektor

Ez az Essence korrektor a Krémmániás kommentek szerint a sötét karikák mellett még a pattanás utáni hegeket is tökéletesen elfedi. A csomagolás szerint tetoválások elfedésére is szolgál, de, ami fontosabb, hogy könnyen eldolgozható és hosszantartó.

L'oreal Paris True Match – legjobb folyékony korrektor 

Bár ez a L'oreal korrektor nem eléggé erős fedésű ahhoz, hogy a pattanásokat elrejtse, de a szem alatti karikákkal szépen felveszi a harcot. Folyékony állagának köszönhetően könnyű eldolgozni és hamar eggyé válik a bőrrel.

MAC Pro Longwear – legjobb sokoldalú korrektor



 
Ki ne ismerné ezt a közönségkedvenc MAC korrektort? A Pro Longwear egy olyan termék, amely nemcsak a szem alatti karikákat és pattanásokat tünteti el, hanem szemfesték alapnak is tökéletes. Mivel széles a színskálája, nagyon sokan használják kontúrozáshoz is. Nem ül bele a ráncokba, így érett bőrre is ideális.

NARS Radiant Creamy Concealer – legjobb korrektor száraz bőrre



 
Bár kissé borsosabb ára van ennek a NARS korrektornak, mivel folyékony és erősen pigmentált, így kevés is elég belőle, tehát sokáig kibírja. Nem szárítja, sőt, inkább hidratálja a bőrt.

Maybelline Fit Me! korrektor – legjobb drogériás korrektor

A Maybelline Fit Me! vonala alapozót, púdert és pirosítót is tartalmaz, de a legnagyobb népszerűségnek ez a kis csoda örvend. Erős fedésű, mégis hidratál, pénztárcabarát, így nem hiába érdemelte ki a legjobb drogériás korrektor címet. A Krémmánián is több száz pozitív vélemény érkezett róla.

Bourjois Healthy Mix Anti-Fatigue – legjobb korrektor szem alatti karikákra

A szem alatti karikák eltüntetése korrektorral nem is lehetne egyszerűbb. Ez a Bourjois korrektor szuper vitaminokkal és egyéb tápláló anyagokkal fedi el és egyidejűleg tünteti el a fáradság jeleit és a szem alatti duzzanatokat is csökkenti. Hidratáló formulájának köszönhetően nem szárítja ki a szem alatti vékony bőrt.

Ilcsi ichtiolos korrektor – legjobb korrektor pattanásokra és hegekre



 
Ez a természetes összetevőkből álló termék egyszerre fed és szárítja le a pattanásokat. Ha erősen aknés a bőröd és már az erős fedésű alapozó sem elég, akkor mindenképp próbáld ki ezt a terméket.

NYX HD Photogenic – legjobb korrektor zsíros bőrre

Ez az NYX korrektor nagyon hamar szárad, így gyorsan kell vele dolgozni. Fényvisszaverő pigmenteket tartalmaz, ami kifejezetten jó a sötét karikákra, ugyanakkor a zsíros területekre is, hiszen sokáig fent marad.

Rimmel Wake Me Up – legjobb korrektor sötét karikákra



 
A Krémmánia szerint az egyik legjobb olcsó korrektor, ami valami oknál fogva nem kapott elég figyelmet. Bár a bőrhibákat nem fedi eléggé, de a sötét szem alatti karikákkal csodát művel. Természetes hatású, így ideális egy natúr sminkhez is.

+1
Maybelline Age Rewind – legjobb szem alatti korrektor érett bőrre

A végére hagytam a legjobbat. A Maybelline márka egyik legnépszerűbb terméke ez a korrektor, ami a goji bogyó kivonatnak és egyéb szuper vitaminoknak köszönhetően csökkenti a szem alatti duzzanatot és azonnal eltünteti a sötét karikákat, valamint ránctalanító hatással is bír. Bár applikátora elsőre nagyon praktikusnak tűnhet, egy idő után sok terméket magába szív, így érdemes egy alapozó szivaccsal eldolgozni. A Krémmániás kommentelők között nagyon sokan használják csak magában is, alapozó nélkül.