A női táska rejtelmeiről legendák szólnak, belsejük mindent tartalmaz, amire az ember lányának csak szüksége lehet, és még annál is többet! Elengedhetetlen kiegészítő, praktikus tárgy, mindezeken felül pedig személyiségünk tükre a külvilág felé. Egy jó minőségű táska hosszú éveken keresztül elkísérhet bennünket, így érdemes a kézzel készült, nem tömeggyártott darabok felé kacsingatni, melyek garantáltan kiállják az idő próbáját. Összeállításunkban olyan magyar designer darabokat mutatunk be, melyek közül nehéz lesz csak egyet kiválasztani.
 

AGNESKOVACS

 

Az eszményi AGNESKOVACS nő megragadja a figyelmet, lenyűgöző és emlékezetes anélkül, hogy harsány vagy zavaros lenne. Kedveli a nemes anyagok tapintását, a bőr finomságát, a varrás tökéletességét. Választásait mindig megfontolja, ezért ha rátalál a hozzáillőre, sokáig kitart mellette. A válogatott, magas minőségű olasz bőrből készülő táskák egyik különlegessége a tervező, Ágnes által kidolgozott és folyamatosan újragondolt kialakítási technika. A kiegészítők minden esetben egyetlen lapból, hajlításokkal és egy kevés varrással készülnek. Kovács Ágnes munkájának kiválóságát számos elismerés is alátámasztja, köztük a 2013-ban a Central European Fashion Week Gombold újra! pályázatán elnyert legjobb fiatal kiegészítőtervező díj is. „Amikor leülök tervezni, képek és gondolatok vannak a fejemben, amiket tárgyakban szeretnék megfogalmazni.”- írja le alkotási folyamatát Ágnes.
 

 
AGNESKOVACS e-shop

Ducsai.Leather.Goods

 

A Ducsai.Leather.Goods kisszériás táskákat és öltözék kiegészítőket tervez férfiaknak és nőknek egyaránt. Alkotásaikat kifejezetten hétköznapi használatra szánják, nem a ritka alkalmakra, mivel hisznek benne, hogy tárgyaink akkor okozzák a legnagyobb örömet, ha használjuk is őket. Ducsai Judit tervező letisztult vonalvezetésű termékei iránt folyamatosan nő az érdeklődés, 2015-ben megalapította az YLKA design studiót Budapesten, ami jelenleg 5 tervező kreatív műhelye. 2017-ben kibővült csapatának köszönhetően workshopok rendezésével szeretnék megismertetni az alkotás örömét a nagyérdeművel. „A vásárlói visszajelzések inspirálnak, ezért a funkcióvezérelt alkotásban hiszek. Célom, hogy olyan tárgyakat hozzak létre, amikkel a designt még inkább a mindennapok részévé tehetem, és amik minden nap örömöt adnak.” - mesélt alkotói filozófiájáról Judit a Rebellive Magazine-nak.
 
 

Jurekka

 

A Jurekka többek között telefonok, tabletek és laptopok szállítására és tárolására készít bőrtokokat, de a táskatervezés sem idegen terep számukra. Járadi Judit és Halmai Réka márkája a 2012-es Gombold újra! tervezőpályázaton vált országszerte ismertté. A Jurekka a készülék divatját jelenti. Bár gyűjteményüknek minden darabja valamilyen eszközt hordoz magában, elhatározták, hogy nem befolyásolják a termékek külső tulajdonságait. Kívülről a termékeik divatos kiegészítők, amelyek a legutóbbi trendeket tükrözik, míg a belsejükben védőhelyet biztosítanak tárgyaink és elektronikus eszközeink számára. „Korlátozott mennyiségű kollekcióink a legmagasabb minőségi követelményeknek felelnek meg, valódi bőrből készülnek.” - írják magukról.
   

TheBétaVersion

 

 
A TheBétaVersion a személyiség egyediségét értékeli és ezt szeretné hangsúlyozni a divaton keresztül a mindennapi életben. „Hisszük, hogy mindenkinek egyedi története van.” - írják magukról. A cég filozófiája szerint ezt a történetet mesélik el személyes tárgyaink is, az általunk viselt ruhák, és az is, ahogyan a világra rácsodálkozunk egy-egy pillantásunkkal. A TheBétaVersion szerint a divatnak csak akkor van jelentősége, ha egy ilyen történetnek a része lehet. Véleményük szerint a tárgyak mindaddig „béta verziók”, míg valaki használatba nem veszi őket, így illesztve bele egyéni kalandjába.  

LAONI

 

Ács Ilona, a LAONI designere 1980-ban diplomázott a Magyar Iparművészeti Főiskola Bőr szakán. Pályája első 7 évében a főiskolán tanársegédként oktatott, és a Sabaria Cipőgyárnak tervezője volt, saját műhelyében pedig egyedi megmunkálású bőrtárgyakat készített. „Szeretek a hétköznapokra sportosan elegáns darabokat készíteni, amelyek igazi kiegészítőként viselkedve több éven át kedvencekké, hasznos társsá tudnak válni. Nagy kihívás viszont olyanokat is tervezni, amelyek egy simább, visszafogottabb öltözék mellett igazi „ékszerként”, az outfit meghatározó darabjaként tudnak élni extravagáns formájuk, vagy feltűnő szín-és anyagpárosításuk miatt.” A LAONI-t a különlegességet és az egyediséget kedvelő modern nő és férfi ihlette, aki számára fontos, hogy bőrből készült táskája, cipője és a hozzájuk tartozó egyéb kiegészítők ne csak praktikus használati tárgyak legyenek, hanem finoman kitűnjenek a hétköznapokból.
   

LINDASIETO

 

 
Siető Linda a MOME-n végezte tanulmányait, márkáját 2010-ben alapította. „A márka úgy indult, hogy nem találtam olyan stílusú vagy hangulatú kiegészítőket, amiket szívesen viseltem volna, mindig volt valami üresség érzetem, hogy tömegtermék, vagy nem szépen kivitelezett.” - nyilatkozta Linda a divany.hu oldalon. Az olasz bőrökből, magyar gyártói háttérrel készülő, kontrasztokkal játszó, elegáns-nyers darabok az elmúlt szezonokban külföldi kiállításokon valamint a magyar mellett a nemzetközi divatsajtóban is többször szerepeltek. A tárgyak karakterét a sokszor egymással ellentétes, ezért egymást kiegészítő, rétegződő elemek alakítják, vadabb vagy épp elegáns részletek, lágy és kemény formák adnak teret a használónak, hogy pillanatnyi stílusa szerint illeszthesse a kiegészítőket az öltözékébe.
  Az internetes boltokon kívül a WAMP rendezvényein is vásárolhattok táskákat magyar tervezőktől. Látogassatok el a következő vásárra, amelyre március 24-én kerül sor a Heinrich-udvar díszteremben.