Az elmúlt évek során egyre inkább férkőzik be a köztudatba a recycling és az upcycling fogalma - idén, az ünnepekkor is szeretnénk felhívni a figyelmet a tudatos vásárlás előnyeire. A tudatos vásárlás nem arra int minket, hogy egyáltalán ne fogyasszunk, hanem arra, hogy befektetésként tekintsünk minden ajándékra, melyet szeretteinknek adunk.
 
Egy jó minőségű, jól megválasztott darab évekig elkísérheti tulajdonosát - és nem is feltétlenül kell tárgyat választanunk, ajándékozhatunk élményt is!

Összegyűjtöttük StylEdit kedvenceinket - a következő válogatásban nem csupán nálunk megtalálható termékek közül válogathatsz, hanem bemutatjuk kedvenc magyar tervezőink karácsonyi meglepetéseit, illetve gyűjtöttünk olyan izgalmas karácsonyi programokat is, melyek tökéletes ajándékok lehetnek szeretteidnek.

3 STYLEDIT KEDVENC 30 000 FORINTIG

FJALLRAVEN KANKEN - NEM CSAK AZ URBANIZMUS JEGYÉBEN

 
 
Néhány éve jelent meg a divatköztudatban, és azóta hasítanak mind az iskolások, mind a szabadúszók és irodisták között a kényelmes, praktikus, jól variálható és színes Fjallraven Kanken hátizsákok.

A Fjallraven egyike a leginkább környezettudatos márkáknak - termékeik kizárólag újrahasznosított alapanyagokból készülnek, minimálisra csökkentett vegyszer, víz, és felhasznált energia segítségével. A jól tervezett darabokba belefér minden, ami egy hosszú nap kelléke lehet - legyen szó termoszról, laptopról, füzetekről, és plusz egy meleg pulóverről a hűvösebb napokra.
 
Fjallraven
Fjällräven Kånken Laptop 13"...
Sajnos elúszott
Fjallraven
Fjällräven Re-Kånken Pink...
Sajnos elúszott
Fjallraven
Fjällräven Kånken Laptop 15"...
Sajnos elúszott
Fjallraven
Fjällräven Kånken Fog Szürke...
Sajnos elúszott
Fjallraven
Fjällräven Re-Kånken Dark...
Sajnos elúszott
Fjallraven
Fjällräven Kånken Brick...
Sajnos elúszott
Fjallraven
Fjällräven Re-Kånken Midnight...
Sajnos elúszott
Fjallraven
Fjällräven Kånken Deep Red...
Sajnos elúszott

VILLANÓ BOKÁK, ÉLÉNK SZÍNEK

 
 
Nagy kedvenceink a színes zoknik, amiket nem csak a színes Kankenekkel kötelező viselni, magukban is impozáns foltjai lehetnek egy-egy búskomor looknak - főleg így télen, amikor előkerülnek a gardrób mélyéről a fekete, sötétkék és szürke kabátok.
 
-16%
Many Mornings
Many Mornings - Zokni Plant Lover
Sajnos elúszott
Many Mornings
Many Mornings - Zokni Frutti Di...
Sajnos elúszott
Stance
Hosszú női zokni STANCE - Eye...
Sajnos elúszott
-14%
Happy Socks
Happy Socks - Zokni Marble
Sajnos elúszott
Many Mornings
Many Mornings - Zokni R13.M
Sajnos elúszott
Happy Socks
Happy Socks Színes WBDO22-6000
Sajnos elúszott
Bjorn Borg
Bjorn Borg Ny Tiny Flower Sock...
Sajnos elúszott
Happy Socks
Happy Socks - Zokni Rope
Sajnos elúszott

SNEAKER SZERELEM

 
 
Egy jó edzőcipővel sosem nyúlhatunk mellé, főleg, ha folyton rohanunk. Egy jól megválasztott sneaker nem csupán kényelmes, de a divat forgásának hála ma már mindennel kombinálható, legyen az csillogó koktélruha, vagy casual office look.
Kedvenc Veja darabjaink nem csak mutatósak - a Veja szintén élen jár a fair trade kereskedelem támogatásában, emellett együttműködik gyártóhelyeinek kistermelőivel Franciaországban és Brazíliában is. Ha igazán jó döntést hoznál, a Veja surranók befektetésnek is tökéletesek, ráadásul nagyon komfortosak is!
 
Veja
Rövid szárú edzőcipők Veja...
Sajnos elúszott
Veja
Rövid szárú edzőcipők Veja...
Sajnos elúszott
Veja
Rövid szárú edzőcipők Veja...
Sajnos elúszott
Veja
Rövid szárú edzőcipők Veja...
Sajnos elúszott
Veja
Rövid szárú edzőcipők Veja...
Sajnos elúszott
Veja
Rövid szárú edzőcipők Veja...
Sajnos elúszott
Veja
Rövid szárú edzőcipők Veja...
Sajnos elúszott
Veja
Rövid szárú edzőcipők Veja...
Sajnos elúszott

7 STYLEDIT KEDVENC ITTHON

 
Összegyűjtöttük az abszolút elfogult, részrehajló és rajongói véleményünk alapján azokat a tervezőket, programokat és kincseket, akikért rajongunk, ahova elmennénk, és amiket idén karácsonyra mi is elfogadnánk - csak hogy neked ne kelljen.
 

1. MOZGÁST ÉS LELKI FELFRISSÜLÉST AJÁNDÉKBA + A HOZZÁILLŐ GÚNYÁT

 
 
A jóga nem csupán formában tart, lelkileg is ellazít, így miért ne ajándékozhatnánk meg szeretteinket jógabérlettel? A forróság kedvelőinek meleg szívvel ajánljuk a Bikram jógát - és ha már ott járunk, érdemes megemlítenünk Falkay Krisztinát, aki nem csak a Bikram jóga oktatója, hanem a DogDays Yogawear alapítójával és tervezőjével.
 
Krisztina több év tapasztalattal a háta mögött szeretett volna olyan sportruházatot viselni, ami a legnagyobb hőségben sem nyúlik meg, válik átlátszóvá vagy veszíti el színét, így született meg a DogDays Yogawear. A DogDays darabok nem csupán praktikusak, hanem áramvonalas szabásukkal és színeikkel a legizzasztóbb edzéseken is kitartanak, velünk együtt.

2. SZERETET DOBOZBA ZÁRVA

 
 
Aki járatos Budán, biztosan megfordult már Tóth Flóra kávézójában, a Cafe Flore-ban. A francia hangulatú csöppnyi kis hely nem csupán az első kerület meghatározó eleme évek óta - ide mindenki betérhetett egy pohár pezsgőre, habos desszertre, vagy egy finom kávéra.
 
Flóra gondolt egy nagyot, és egy egész nyáron tartó előkészület után megnyitotta aranyozott kapuit a Cafe Flore nagytestvére, a Les Cadeaux de Flore.

A Les Cadeaux de Flore nem csupán egy gyönyörű, confiserie édességeket árusító kis üzlet - Flóráék az ünnepekre külön díszdobozos Diótörő kollekcióval is készültek. A csodaszép dobozokat nem csak offline lehet megtekinteni, Flóráék webshopot is üzemelnek. Nem csupán a balett szerelmeseinek!

3. JUCO Home

 
 
Juhász Corinnára már felfigyelhettek a kortárs művészet és a home decor szemfülesebb megszállottjai, hiszen évek óta finoman építi brandjét.

Bár textiltervezői szakot végzett, Corinna számára a materiális keretek nem igazán szabnak határt, így egyedi, könnyen beazonosítható grafikáit telefontokoktól kezdve printeken át az egész falat beborító monumentális poszterekig mindenhol láthatjuk - és lássuk is, hiszen ha tőle vásárolsz karácsonyra, nem csupán egy magyar tervezőt támogatsz, hanem igazán stílusosan is ajándékozol!

4. Ferencz Borbála

 

Ferencz Borbála az a tervező, aki egyszer csak megjelent, robbantott, vitt mindent, és most nagyon jó úton van a világhír felé. Futurisztikus gondolkodásmódja nem csupán a Szárnyas Fejvadászt idéző ruháin látszik - Bori minden egyes terméke újrahasznosított szemétből készül a recycling szellemében.

Bori generációjának pont az a meghatározó hangja, akire érdemes figyelni, hiszen minden darabjának üzenete van. Bori ismerős lehet a Budapest Central Europe Fashion Weekről is, azóta pedig a világot járja - biztosan fogunk még róla hallani! Termékeit a WonderLAB és a Konfekció üzleteiben találjátok meg.

5. KONFEKCIÓ

 

 
A nyolcadik kerületet dzsentrifikáló fiatalok számára bizonyára nem ismeretlen a fogalommá vált Oltai Kata még inkább fogalommá vált Konfekció nevet viselő üzlete.

A vintage és second hand csodákat gyűjtő boltocskában ugyanúgy találhatunk szocreál divatelemeket képviselő ereklyéket, mint a környékbeli idősek - például Lesetár bácsi - termékeit. Ha Katánál vásárolsz, biztosan jó helyre kerül az ajándékozásra félretett pénzed!

6. BEYOND BUDAPEST - STREET ART SÉTA A BULINEGYEDBEN

 
 
Budapest belvárosa rengeteg titkot rejt, többek között a Színes Város gyönyörű tűzfal festményeit, melyek néhány éve készültek egy átfogó művészeti program keretei között.

A bemutatott street art kreációk gyakran a jelenre reflektálnak, esetenként történelmi alakokat és fontos eseményeket idéznek meg, de viláhírű művészek által inspirált falakat is láthatunk.

Ha itt élsz, és még nem láttad, vagy nem elégszer, vagy úgy érzed, valakivel szeretnéd megosztani - a Beyond Budapest érdekes street art túráira itt vehetsz jegyet.