Az utóbbi években egyre több vállalkozó szellemű tehetség döntött úgy, hogy belevág álmai megvalósításába, mi pedig ennek csak örülni tudunk. Klasszik Y generációsként a figyelmem régóta a helyi tervezők, alkotók felé fordítom, így ahogyan karácsonykor is listát írtam nektek arról, kiktől érdemes ajándékot választani, illetve milyen izgalmas workshopokra érdemes ellátogatni, így most is összegyűjtöttem néhány kedvencem, akikről úgy gondolom, igenis megérdemlik a kitüntetett figyelmet 2019-ben (is).
 

HEY DARLING - A HAZAI MENYASSZONYI RUHA KÉSZÍTÉS ÚJ LÉPCSŐJE

 
Rajnai Rebeka, Martinovszky Zsófi és és Szabó Lilla 2016-ban alapította meg a Hey Darling menyasszonyi ruha márkát. A lányok akkor még rendelésre készítettek gyönyörű darabokat, viszont 2018 őszén úgy döntöttek, előrukkolnak első, Garden of Eden kollekciójukkal.
 

A tündérmesék nimfáinak finom vonalú megjelenésére emlékeztető kollekció fantázianeve valóban nem hazudtolta meg magát - a Hey Darling ruhákat pedig a lányok Rebeka kiegészítő márkájának, a Studio Larinne-nak szintén kézzel készített termékeivel párosították.
 
 
Ha egyszer férjhez megyek, biztosan őket fogom megkérni, hogy elkészítsék a ruhám - míg Sármán Nóri a csipkék koronázatlan királynője itthon, ez a három lány olyan, mint a Csipkerózsika és a hazai divatipar három jóságos tündére.
 

FRANCISKA NÉMETH - AHOL A TENGEREK ÉS AZ ÉG ÖSSZEÉR
 
Franciskát akkor ismertem meg, amikor a Je Suis Belle üzlet megnyitóján pezsgőmmel a kezemben bóklászva igyekeztem befogadni az ékszerdoboz jellegű üzlet látványát.

A finoman, nagy gonddal kidolgozott kagyló és csigaház formájú ékszerek annyira lenyűgöztek, hogy percekig csak csodáltam őket.
 

Számomra a divat akkor válik igazán értékké, ha ugyanúgy elakad tőle a lélegzetem, mintha egy szobrot vagy egy festményt néznék, és Franciska ékszerei mindig ezt a hatást váltják ki belőlem.
 

Az érdemtelenül elhanyagolt fiatal tervező nevével nagyon remélem, hogy fogunk még találkozni, hiszen pont ő az, aki teljes mértékben megérdemli, hogy mindenki ismerje és figyelemmel kövesse értékes munkásságát.
Franciska új kollekciója ásványokkal nemsokára elérhető lesz - azoknak pedig, akik hasonlóan hisznek a tudatos vásárlásban, a fiatal művészek támogatásában, meleg szívvel ajánlom Franciska folyamatosan frissülő Instagramját és Facebook oldalát is, ahol már meg is lehet tekinteni a márka újdonságait.

APACUKA CERAMICS - OLDIE BUT GOLDIE

 
Az Apacuka Ceramics kicsit kakukktojás ebben a cikkben, hiszen őket már több éve ismerheti az enteriőrbolond hazai közönség, viszont pontosan ők azok, akiket sosem lehet eleget dicsérni.
 

Neuvirth Judit és Födő Gábor munkásságát évek óta követem, és én magam is büszke tulajdonosa vagyok nem egy Apacuka terméknek - a jellegzetes, anilines akvarellpalettára emlékeztető színekből álló kollekciók minden darabja egy pillantás alatt beazonosítható.
 

Az én személyes kedvencem egy fehér Andrea ékszertartó, mely a fésülködőasztalomon pihen és tartja távol a cicáim a fülbevalóimtól, a Tengerszem tálkám pedig az egyik legkedvesebb születésnapi ajándékom.
Judit és Gábor workshopokat is tartanak a DIY és az egyedi tervezések rajongóinak, így aki saját kezűleg szeretné elkészíteni Apacuka Ceramics kincsét, itt megteheti - nem mellesleg ez a program ajándéknak is tökéletes!
 

GEEK AND GORGEOUS - A KRÉMMÁNIÁTÓL A FÜRDŐSZOBA SZEKRÉNYIG

 
Rácz Judit neve minde bizonnyal ismerősen cseng a Krémmánia közösségi véleményező oldal rendszeres látogatóinak - a ma már havonta fél millió látogatót számláló oldal aktív tagja vagyok én is.

Judit a saját problémás bőre kezelése alatt jutott arra a felismerésre, hogy bár szakirodalomtól kezdve felhasználói tapasztalatokon át rengeteg értékes információt talál az Interneten a kozmetikai termékekről, magyar nyelven gyakorlatilag ilyen kezdeményezés nem létezik - így született a Krémmánia, a többi pedig már történelem.

A Geek & Gorgeous pedig a létra következő lépcsője Judit számára, hiszen a főként otthoni kémiai hámlasztóiról ismert termékeket felvonultató márkát Budaházy Péterrel, az itthon méltán népszerű Hélia-D kozmetikai márka tulajdonosával indították. A márka, termék- és hatóanyag koncepciókat Judit vonultatja fel, míg a Hélia-D a kivitelezés részét vállalja.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Geek&Gorgeous (@geekandgorgeous),


A mandula és BHA savat tartalmazó Cheer Up hámlasztó foyladék a márka egyik bestsellere. Rengeteg kombinált és pattanásra hajlamos bőrű krémmániás esküszik rá.
 
A Geek & Gorgeous termékek illat- színezék- és alkoholmentesek, emellett Juditék elzárkóznak a vitatott összetevők és az allergének használatától is. Csak klinikailag tesztelt összetevőkkel dolgoznak, illetve minden eladott Geek & Gorgeous termék árából egy eurót felajánlanak a Watsi.com számára, mely egy non-profit start up kezdeményezés. A cél, hogy a világon mindenki egészségügyi ellátáshoz juthasson.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Geek&Gorgeous (@geekandgorgeous),


Mi, a StylEdit csapata fontos küldetésünknek érezzük, hogy eljuttathassuk hozzátok azoknak a figyelemre méltó hazai fiataloknak a hírét, akik mernek nagyot álmodni. Ha te is közéjük tartozol, ne habozz, jelentkezz nálunk vagy használd a #styledithu hashtaget!