HOLLY GOLIGHTLY ÉS PAUL VARJAK // BREAKFAST AT TIFFANY’S

 

 
Törpesarkú cipő és ballonkabát - valódi Audrey sikk

Audrey Hepburn előkelő helyet foglal el a világ legstílusosabb nőinek öröklistáján. A rossz híreket is csak tökéletes rúzsban végighajlandó Holly Golightly karaktere nem csupán a szívünkbe, de a gardróbunkba is örökre belopta magát. Paul Varjak és Holly szerelme pedig reményt ad a többi, örök bolyongó Huckleberry Finnek.
 
 

BABY ÉS JOHNNY // DIRTY DANCING

 
 
 
A híres Lover Boy jelenet - a farmer-ing kombó officiálisan szexi lett
 
A ‘80-as és ‘90-es évekbeli tinédzserek életét nagyban határozta meg mind a film, mind Baby és Johnny karaktere. Hirtelen mindenki táncolni akart, hiszen Babyt sem ültethette senki a sarokba.
Kérdéses, hogy a távkapcsolatok kinél hogyan bírják - tény, napjainkban a technika vívmányai rendelkezésre állnak, ha esetleg belevágnánk. És ha nem? Nos, akkor marad a Love is strange.
 


A kis púderrózsaszín ruha

  
 
 

CHUCK BASS ÉS BLAIR WALDORF // GOSSIP GIRL

 

 
Mert Blair szerint hajpánttal és gyöngyökkel minden outfit jobb

Ha filmbeli szerelem, az Upper East Side királya és királynője egyértelműen az élen jár. Valószínűleg a való életben nem házasodnánk össze valakivel, aki elad minket egy szállodáért, és nem vennénk el senkit sem, akinek “lételeme a cselszövés”, Chuck és Blair sajátosan pszichopata és nárcisztikus szerelme viszont minden kőszívűt meglágyít.
“ 3 words. 8 letters. Say it and I’m yours. “

 

CARRIE ÉS MR BIG // SEX AND THE CITY

 

 
Carrie és Mr Big szerelmét mindannyian ismerjük a Patrifia Field stylistnak köszönhetően ruhakölteményeiről kultikussá vált sorozatban.
Mr Big a maga konszolidált megjelenésével abszolúte hozza az üzletember formát, ami viszont remek iránytű lehet a hozzá hasonló stílusos férfiak számára. Sőt - ami engem illet, én kifejezetten szívesen fogadnám néhány kényelmes kasmírpulóverét, és irigylem vele született eleganciáját.

És Carrie? Nos, tőle mindig van mit tanulni - legalábbis ami a gardróbot illeti.
 

ALYSSA ÉS JAMES // THE END OF THE F***ING WORLD

 
 
 
James giccses turistaingje // Alyssa vintage bőrdzsekije és virágos ruhája
 
Bár a The End Of The F***ing World inkább a Netflix-generáció számára mond valamit, véleményem szerint ez az egyik legütősebb sorozat, amit valaha láttam. Egy pszichopata és egy szociopata bimbózó  szerelménél mégis mi lehet érdekesebb?
Bár a sorozat szívbemarkolóan zárult, nagyon remélem, hogy lesz folytatás, hiszen az örökké bizonytalan, csalódott, vehemens Alyssa, aki bárkin átgázol, ha kell, az érzékeny, visszahúzódó, de egyébként késsel hatvanféleképpen csontozni tudó Jamesszel nagyon is rokonszenves párt alkot.