Ha csupán pár másodperced lenne arra, hogy lenyűgözz valakit, hogyan tennéd ezt? Lehet szó randiról, barátkozásról, vagy állásinterjúról, ennyi időd van ugyanis, hogy az első vélemény megszülessen rólad - szinte kizárólag a kinézeted alapján. 
 
És míg a kinézetünk jó részét nem tudjuk, vagy nem akarjuk befolyásolni, az öltözködéssel könnyen játszhatunk úgy, hogy a legjobbat hozzuk ki ebből a pár másodpercből. Carolyn Mair-nek, a Psychology.Fashion szerzőjének szerencsére profi tippjei vannak ezen a területen.

Játék a színekkel

 

 
Kutatások mutatják, hogy az interjún vöröset viselő jelentkezőket kevesebb eséllyel vesznek fel a legtöbb munkahelyre, míg randik esetében kutatók - és tapasztalataink is -  pont az ellenkezőjét bizonyították. Ez is azt láttatja, hogy mennyire óvatosan kell bánnunk a színekkel - és persze azok hiányával.
 
Mielőtt jelentkezel egy munkára, házi feladatként még az interjú előtt nézz utána a cég, illetve a pozíció dress code-jának - ajánlja Carolyn. Persze nem kell teljesen elrejtened a személyiséged: egy feltűnő ékszer vagy apró szín a legkomolyabb környezetben is megállja a helyét, amíg nem megy a professzionalizmus rovására.

Az ápolatlanságnak nincs helye


Ez a szabály vonatkozik az életben minden helyzetre, amikor a legjobb oldalunkat szeretnénk megmutatni. Míg a 0-24-es boltban senkit nem érdekel, ha nem tip top a külsőd, általában ez meglehetősen rossz benyomást kelt baráti társaságban és munkahelyen is. Carolyn szerint a legfontosabbak a cipők és a haj, de ennél persze sokkal több dologra kell figyelni, ha nem akarunk igénytelennek mutatkozni.

Körmökön a hangsúly


Az előző pont után mondanunk sem kell, hogy mennyire fontos a körömkefe, a körömreszelő használata. Míg a tiszta, ápolt de festetlen körmökkel az ég világon semmi baj nincs, a legoptimálisabbnak a nude színeket tartják a szakértők. A halovány színek közepes kategóriába esnek, vörös, hosszú vagy látványosan mű körmökkel pedig kifejezetten nagy esélye van az ember lányának arra, hogy előítéleteket keltsen. 

A szemüveg nagyon jól, de akár szörnyen rosszul is elsülhet

 

 
 Már a 20. század közepén kutatásokkal bizonyították, hogy szemüvegek láttán az emberek nagy része magasabb inteligenciára asszociál, és ez az utóbbi 70 évben sem változott sokat. Ám míg azzal semmi gond nincs, ha megfejeled kinézeted egy üveges szemüveggel, nincs is kínosabb annál amikor látványosan szenvedsz, feszengsz a kelletlen dioptriák mögött. 

A szürke ezer árnyalata

 

 
 Míg a szürkét passzív színnek tartják, az utóbbi időben kifejezetten divatos volt - főleg a téli hónapokban. Olyan szituációkban tökéletes, amikor azt akarod kifejezni, hogy nem keresed a figyelmet. Mi pedig színes kiegészítőkkel ajánljuk, hogy egy kevés figyelmet mégis kaphass.
Makadamia
14 390 Ft
Moe
15 990 Ft
Girlz
11 190 Ft
Moe
12 790 Ft
-31%
Fobya
15 990 Ft 11 190 Ft
-31%
EMO
25 590 Ft 17 890 Ft
-26%
Ikks
68 659 Ft 51 494 Ft
Manoukian
41 199 Ft
PAMUK LINE
8 940 Ft
Katrus
14 900 Ft
Odd Molly
83 290 Ft
-28%
WAL G.
17 990 Ft 12 990 Ft
-26%
Ikks
72 819 Ft 54 614 Ft

Coco Chanel örök érvényű tanácsa

 

 
 
Ne viselj túl sok kiegészítőt! - javasolta modelljeinek, barátainak a divat királynője. És javasolja ezt Carolyn is, aki óva int a hatalmas, kényelmetlen kiegészítőktől. Azzal semmi probléma nincs, ha a megszokott ékszereidet viseled, és kényelmesen érzed magad bennük, de a magadra erőltetett darabok csak rossz értelemben fogják rád irányítani a figyelmet.

Minimalizmus egyenlő professzionalizmus?

 
Úgy tűnik, igen! Azok, akik egyszerű, letisztult stílust képviselnek, komolyabban vehetőek - bizonyítják a kutatások. Manapság rajtad áll a döntés: míg a munkahelyeden meg akarod őrizni a megbízhatóság látszatát minimalista öltözeteddel, egy buliban jöhet minden minta, szín és variáció - ott nincs szükség komolyságra!

 
 
 
 
Forrás: https://www.whowhatwear.co.uk