Fesztiválozni olyan élmény, amit egyszer mindenkinek át kell élnie. A szabadság, a zene, és a felszabadult társaság mámorító egyvelege életreszóló emlékekkel gazdagíthat. Ám érdemes jól felkészülten nekivágni ennek a kalandnak, így semmilyen kellemetlenség nem állhat az önfeledt bulizás útjába. Akár csupán egy napra, akár egy egész hétre vágsz neki a fesztiváli forgatagnak az alábbiakat mindenképp érdemes magaddal vinned!
 

1. Vizespalack

Egy fesztiválon töltött forró nyári napon a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele kulcsfontosságú, így egy jó “kulacs” nélkülözhetetlen party kellék. Sok esetben a rendezvények területére nem engedélyezik az üveg palackok bevitelét, így a legjobb ha fém vizespalackkal készülsz. Ezek – a műanyag verziókkal szemben- strapabíróak, tovább hűvösen tartják a bennük tárolt folyadékot ráadásul még környezetbarátak is.
 

2. Övtáska

 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kaya (@claudiakaja),


Iratok, telefon, pénz/fesztiválkártya, jó ha mindig nálad van. A kézitáska vagy a hátizsák nem túl praktikus viselet ilyenkor, de egy ilyen vagány övtáska vagy oldaltáska tökéletes megoldás lehet a legfontosabb holmik biztonságos tárolására.
Caterpillar
12 620 Ft
Verde
16 990 Ft
Karl Lagerfeld
93 090 Ft
Karl Lagerfeld
105 990 Ft
Karl Lagerfeld
53 190 Ft
Karl Lagerfeld
74 190 Ft
Puma
21 600 Ft
Karl Lagerfeld
39 190 Ft
Etui Eastpak
2 140 Ft
AQUARIUS
3 470 Ft
Karl Lagerfeld
53 190 Ft
Karl Lagerfeld
53 190 Ft
XTI
14 390 Ft
Etui Eastpak
2 310 Ft
Etui Eastpak
2 310 Ft

3. Rovarriasztó

Nincs szabadtéri program ízeltlábúak nélkül. A fesztiválok és a vízpartok kéz a kézben járnak, s ahol víz van ott bizony szúnyog is akad rendesen. Érdemes ellenük felkészülni valamilyen praktikus rovarriasztó szerrel. Figyelj, hogy a lehető legkisebb kiszerelést válaszd, így övtáskádban mindig magadnál tudod majd tartani.
 

4. Naptej és fejfedő

Ha nem csak az éjszakai órákat tervezed a fesztiválon tölteni, akkor bizony az égető napsugarakkal is számolnod kell. Bőröd védelmére mindenképp érdemes egy megbízható és lehetőleg vízálló naptejet bevetni, a napszúrás elkerülése végett pedig viselj fejfedőt (sapkát, kalapot, fejkendőt) a délelőtt 11 és délután 15 óra közötti legégetőbb időszakban.
Art of Polo
5 490 Ft
PEAK PERFORMANCE
19 990 Ft
PEAK PERFORMANCE
19 990 Ft
-41%
Céleste
20 929 Ft 12 557 Ft
Brooks Brothers
34 990 Ft
-41%
Céleste
4 189 Ft 2 513 Ft
-41%
Céleste
4 189 Ft 2 513 Ft
Karl Lagerfeld
39 990 Ft
Flexfit
12 999 Ft
Karl Lagerfeld
23 490 Ft
Karl Lagerfeld
26 990 Ft
Karl Lagerfeld
23 490 Ft
Karl Lagerfeld
24 990 Ft
Karl Lagerfeld
24 990 Ft

5. Nedves törlőkendő és papírzsepkendő

Lássuk be a fesztiválok nem a leghigiénikusabbak wc-zés és tisztálkodás szempontjából. A mobil wc-k toalettpapír és víz ellátására nem érdemes alapozni, jobb ha felkészülten érkezel ezekre a “helyszínekre”. Számtalan márka kínál utazó kiszerelésű változatokat ilyen termékekből, így könnyedén magadnál tarthatod őket még a legapróbb kistáskában is.
 

6. Kézfertőtlenítő

Pontosan az előző pontban említett okokból érdemes magadnál tartanod kézfertőtlenítőt is, hiszen kézmosás ide vagy oda, jobb biztosra menni és “bacitlanítani” a kezeket mielőtt nekilátnál a napi kötelező streetfood falatoknak.
 

7. Mobil kiegészítők

Gondolom telefonod nélkül te sem teszel egy tapodtat sem így a fesztivál során is garantáltan folyamatosan a kezedben lesz. Akár elemlámpának használod  sátradat keresgélve, akár a koncertet videózod, vagy épp elkeveredett barátaidat próbálod utolérni üzeneteiddel, fontos hogy a telód top formában legyen. Érdemes beruházni egy extra védelmet adó telefontokba, mely megvédi a készüléket az ütődésektől, portól és a nedvességtől. Emellett pedig mindenképp készülj megfelelő töltővel vagy úgynevezett power bank-kel (magyarul külső akkumulátorral), nehogy a legrosszabb pillanatban merüljön le a telefonod.
 

8. Fejfájáscsillapító

A fejfájás alattomos dolog; legyen az front, túlzott napsütés, sok zaj vagy szimplán az elfogyasztott alkoholos italok utóhatása, ne hagyd, hogy ez az őrjítő érzés elrontsa a szórakozásodat. Készülj fel megfelelő fejfájáscsillapítóval, de figyelj, sose igyál alkoholt a gyógyszer bevételét követő néhány órában!
 

9. Füldugó

Sokan alábecsülik ezt az apróságot, pedig sokszor nagyon is jól jöhet. Nem csak akkor hasznos, ha túl közel állsz a színpadi hangszórókhoz és szeretnéd kicsit tompítani a hangzást. így védeni hallásodat, de ahhoz is esszenciális, ha az átbulizott éjszaka után te aludni térnél, ám sátorszomszédaid még javában mulatnak.
 

10. Esőkabát

 

A nyári záporok előszeretettel lepik meg a fesztiválozó tömeget akár az adott koncert kellős közepén is. Annak érdekében, hogy a nap további részét ne átázott ruhákban, megfázást is kockáztatva kelljen töltened érdemes beszerezni egy jókora esőkabátot. Nem kell divatos, vagy drága darabok után kutatnod, a praktikum a lényeg; legyen elég nagy kapucnija, könnyen tudj benne mozogni és ha épp használaton kívül van a lehető legkisebbre lehessen összehajtogatni.
Kilimanjaro
14 999 Ft
Schmuddelwedda
97 050 Ft

 Te ott leszel idén a SZIGET-en? Írd meg facebook oldalunkon, hogy mi az, ami nélkül semmiképp sem indulnál neki a fesztiválozásnak?