Míg régen a férfiak viselték, addig ma már a hölgyek által előszeretettel viselt darab a szilonharisnya. Szilonharisnya, nejlonharisnya vagy egyszerűen harisnyanadrág. Amióta az amerikai polcokon megjelentek ezek a nejlon csodák, azóta ezek az egyik legmegosztóbb ruhadarabok. A ruhák és szoknyák viselését el sem tudjuk képzelni nélkülük, és bár hasznosságukat senki nem vitatja, esztétikumukkal kapcsolatban van egy-két kétkedő. 

Nejlon revolúció

 

1940-ben minden női szívet bekerítettek a nejlon darabok. A divatipar egy olyan terméket kínált, amely ellenálló, de végeredményben finom egyenszínt kölcsönöz a bőrnek. A nejlon bevezetése igazi revolúciót hozott. Ez a modell felvette a versenyt az addig viselt selyem változatokkal, és olyannyira sikeres volt, hogy rövid időn belül hiánycikk lett, így a hölgyek saját verziókat találtak ki, mint pl. testszínű krém. Csaknem nyolc évvel később tudtak csak annyit gyártani, hogy mindenkinek jusson elég.

Jelenkori testi faux pas

 

A szilonharisnyáról szóló vélemények eléggé változók, hiszen nem mindenki ért egyet azzal, hogy a testszínű harisnyanadrág a legtökéletesebb kiegészítők egyike. Nagyon sok hölgy nem tud lemondani az általuk nyújtott univerzalitásról és a maszkhatásról, bár higgyétek el, hogy a kék foltokat és különböző sebeket a testszínű darabok még inkább kiemelik. Céljuk lenne a természetes hatás, de a legtöbb esetben ez máshogy sül el.
 
Az erős, barna szín mellett gyakran találkozhatunk sárgás árnyalatú darabokkal is, amelyek egy egész outfitet is tönkre tudnak tenni. Körbe szoktatok nézni munkába menet, hogy mégis hogy mutatnak ezek a testszínű darabok a hölgyeken? Természetesnek, vonzónak gondoljátok? Való igaz, mi nők elhisszük, hogy a barna harisnya olyannyira természetes, hogy nem is látszik, de sajnos ez nem így van.

Mikor és hogyan viseljük őket

 

Egy fontos társadalmi esemény vagy bál alkalmával válasszunk kevésbé feltűnő, minta nélküli, világos színű darabot. Ha egy hivatalos értekezletről van szó, a harisnyanadrág szinte kötelező. Válasszunk egy visszafogottabb színt, a nyári hőségben pedig a combfix a legkényelmesebb megoldás. Nem formális eseményekre nyugodtan keresgélhetünk színek, minták közt.
 
Ha esik, ha fúj, az íratlan szabály úgy szól, hogy a szilonharisnyát október elsejétől március derekáig szabad csak viselni. A harisnyanadrág nélküli időszakban jó opció a fishnet darab, de ne feledjük: ezek a modellek statement darabok és a praktikusság királynői.

A nyitott orr dilemmája


Az egyik legnagyobb vitatéma a harisnyák körül, az hogy viseljük-e őket nyitott orrú cipőhöz is? Amennyiben ilyen cipőt viselünk, felejtsük el a testszínű nejlonharisnyákat! A többi árnyalat megengedett. „A természetesség mindenek felett“ jelige sem kifogás arra, hogy orr nélküli harisnyát válasszunk.
 
Tamaris
TAMARIS Pántos szandál...
Sajnos elúszott
Samsoe & Samsoe
Samsoe & Samsoe Szandálok zöld
Sajnos elúszott
New Look
NEW LOOK Pántos szandál fekete
Sajnos elúszott
Guess
Szandálok 'KARLIE' GUESS Fekete...
Sajnos elúszott
Tamaris
TAMARIS Szandálok fekete
Sajnos elúszott
Buffalo
BUFFALO Pántos szandál 'EVIA' ...
Sajnos elúszott
Tamaris
Szandálok / Saruk Tamaris RICIPO
Sajnos elúszott
-12%
Bullboxer
BULLBOXER Pántos szandál fekete
Sajnos elúszott

Egy jobb alternatívát keresel? Válassz egy fekete darabot

 

A fekete harisnya azon hölgyeknek jó választás, akik semmilyen módon nem tudnak lemondani erről a kiegészítőről. Attól függően, hogy milyen eseményre készülsz, több vastagságú harisnya közül választhatunk. Azt azért hozzátennénk, hogy a fekete darabok sem működnek minden outfittel. A lenge nyári ruhák esetében feledkezzünk meg minden nejlonról..

Világos ruhákkal is kombinálhatjuk, viszont arra ügyeljünk, hogy akkor minél átlátszóbb, vékonyabb legyen a harisnyanadrág. A legvékonyabbak 6-10 denesek. Ezek tökéletesek egy melegebb napra vagy egy koktél ruha alá. A klasszikusok a 15-20 denesek, amit kosztümhöz vagy mindennapi ruhához is fel lehet venni. És mi van a nyári hónapokkal? Azt tanácsoljuk, hogy a nagy hőségben felejtsük el a szilonokat.
 

Összefoglaló:

#ha mindenáron szilonharisnyát szeretnénk viselni, válasszunk feketét
#a testszínű darab egyáltalán nem olyan jó ötlet, mint ahogy azt gondoltuk
#a boltokban ügyeljünk a megfelelő árnyalat kiválasztására
#a nyitott orrú cipőkhöz ne viseljünk harisnyanadrágot

 
fényképek: https://www.harpersbazaar.com/uk/fashion/what-to-wear/a8055/bazaar-fashion-rules-the-tights-dilemma/