Arcmaszkok százai állnak szép sorokban a drogériák polcain, a kínálat olyan széles, hogy az ember lánya győzze kiválasztani melyik a számára legideálisabb termék. Mi most ebben segítünk; írásunkon keresztül megismerheted az arcmaszkok típusait és abban is eligazítunk, hogy melyik fajta maszk való kimondottan a Te bőrödhöz.

De mi is az az arcmaszk és miért tesz jót bőrünknek?

 
A maszkok bőrtápláló hatóanyagokban gazdag kozmetikai készítmények, melyek rendszeres használatával hatékonyan megsokszorozhatod mindennapi bőrápolási rutinod eredményességét.
 
A maszkok magasabb koncentrációban tartalmaznak hatóanyagokat, mint az arckrémek és egyéb arcápolók és mivel viszonylag hosszú időn keresztül szinte takaróként elfedik a bőrt, így az sokkal jobban fel tudja venni a szükséges ápoló részecskéket, így lesz bőröd simább, hidratáltabb és láthatóan üdébb.

Galaxis útikalauz arcmaszkokhoz és bőrtípusokhoz

I. Krémes arcmaszkok  - Normál és száraz bőrre

 
Tápláló olajokban és hidratáló hatóanyagokban gazdag készítmények, melyek a bőr mélyebb rétegeibe is lejutnak, mint egy hagyományos hidratáló krém, így feltöltik azt és segítségükkel bőröd puhább és feszesebb lesz. Gyakran tartalmaznak hyaluronsavat, mely extra nedvességmegkötő hatásának köszönhetően még jobb eredményeket garantál.
 
   

Az Avene Nyugtató és Hidratáló Maszkja termálvíz tartalmának köszönhetően gazdagon hidratálja bőrödet.

II. Agyagos maszkok – Normál és zsíros/problémás bőrre

 
A mostanában különösen felkapott agyag alapú maszkok nagyon jó méregtelenítő hatással rendelkeznek. Ásványi anyagokban gazdagok, sikeresen kiegyensúlyozzák bőröd faggyútermelését, segítenek a bőr szerkezetének helyreállításában, hidratálják  és feszesítik azt. Ha bőröd gyulladt, pattanásos, egy agyagos maszk erre is megoldást nyújthat, enyhítheti a pirosságot, megnyugtathatja a bőrt. 
   

A GlamGlow Gravity Mud maszkja segít a feszesebb arckontúrok elérésében ráadásul extra még benne az is, hogy színváltós; a fehér krém az arcodon króm színűvé változik.

III. Gél maszkok – Nagyon száraz és érzékeny bőrre

 
Az igazán igénybevett és száraz bőr megmentői a gél maszkok, melyek hűsítő, nyugtató és mélyhidratáló hatásukkal sokunk kedvencei. Nagy mennyiségben tartalmazhatnak például kollagént és antioxidánsokat, melyek mind elősegítik a bőr gyors és hatékony regenerálódását.
 
Peter Thomas Roth Blue Marine Algae Intenzív hidratáló arcpakolás 150 ml
 

Ez a kék különlegesség a Peter Thomas Roth féle  intenzív hidratáló gél maszk, mely többek közt koreai tea és kék alga kivonatokkal ápolja és teszi újra élettel telivé bőrödet.

IV. Fátyol maszkok – Minden bőrtípusra létezik megfelelő változat

 
A koreai bőrápolási termékek betörésével hódítottak igazán teret maguknak a fátyol maszkok és bátran kijelenthetjük ezek 2018 legkedveltebb és legfelkapottabb szépségápolási termékei. Szinte minden bőrtípusra és bőrproblémára létezik megfelelő fátyol maszk, csak figyelj a csomagoláson feltüntetett hatásra és az összetevőkre. A tejsavat tartalmazó maszkok például kiváló hámlasztó és pórusösszehúzó hatással rendelkeznek, tökéletes választást nyújtva így a problémás bőrrel rendelkezőeknek. Ha nagyon száraz bőrre keresel megoldást válasz amino és hyaluron savat tartalmazó fátyolmaszkot. A zöld tea kivonat remekül szabályozza a faggyútermelést, így zsíros bőrűeknek kiváló választás. Az aloe vera-t, kamillát esetleg édesgyökér kivonatot tartalmazó maszkok az érzékeny, kipirosodásra is hajlamos bőrnek hozhatnak megnyugvást. Az antioxidánsokat, például E vitamint, és kollagént tartalmazó arcmaszkok az érett bőr és a ráncok problémáját oldhatják meg.  

A hibiszkusz tea áldásos tápláló hatásának  és a bőröddel szinte eggyé váló Nude-Fit textúrának köszönhetően ez a Missha Herb In Nude fátyolmaszk garantáltan az egyik kedvenced lesz.

V. Hámlasztó és lehúzható, peel-off maszkok – Érzékeny bőrűek kivételével, minden bőrtípus számára ajánlott

 
Ezek a maszkok kiválóak a bőröd megújítására, hiszen eltávolítják az elhalt hámsejteket (ösztökélve ezzel az új sejtek képződését ezáltal a bőr megújulását) sőt még a mélyen pórusokba bújt szennyeződéseket is kitisztítják. Legtöbbször glikolsavas vagy tejsavas verziókat találhatsz de vannak enzimes - legtöbbször gyümölcsökből (papaya, ananász) kinyert - változatok is. Ezeket az arcmaszkokat ritkábban használd (maximum egyszer egy héten) és használatuk után mindenképp hidratáld gazdagon bőröd, mert száríthatnak.
   

A Freeman féle uborkás lehúzható maszk felfrissíti, megtisztítja és aloe vera tartalmának köszönhetően nyugtatja is a fáradt, fakó arcbőrt.

Te szoktál maszkolni? Számodra melyik típusú arcmaszkok váltak be a leginkább? Oszd meg velünk tapasztalataid facebook oldalunkon!
Aésop
Aésop Skin Chamomile tisztító...
Sajnos elúszott
Dr. Hauschka
8 990 Ft
Institut Esthederm
10 900 Ft