About You. A legújabb e-shop bombaként robbant be a köztudatba, és rendesen felkavarta az állóvizet. Mindenki azt kérdezi, honnan jött, és mégis mi újat tud hozni a magyarországi piacra. 

Az About You webshop revolúciót hoz a digitalizált boltok világába, mindemellett a vásárlókat több, mint 600 márka kínálatával várja és influenszerek segítségével népszerűsíti. A prémium márkák mellett pénztárcabarát brandek is megtalálhatók az oldalon.

És mivel a szerkesztőségben már éheztünk egy kis újdonságra, így a saját bőrünkön akartuk letesztelni, hogy tényleg annyira fantasztikus-e az About You webshop. Ha kíváncsiak vagytok az eredményre, olvassatok tovább.

Minden rólad szól

 
about you hu

Már maga a név és jelzi, hogy itt minden rólad szól. Az About You az egyik leggyorsabban növekvő e-shop Európában. A központ Hamburgban van, és egy teljesen új, digitalizált vásárlási élményt kínál a vásárlóknak. Az egész projekt 2014-ben indult, majd fokozatosan terjedt Ausztriában, Svájcban, Hollandiában, Belgiumban, Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában. Magyarországra idén június elején érkezett meg.

Az internetes üzletet divatkedvelő, impulzív, emberekre és a legbefolyásosabb influenszerekre építik. A szomszédos országokban hatalmas buli kíséretében zajlott a webshop megnyitása, amelynek az online világban is óriási visszhangja volt.
Amit mi külön értékelünk, az az okostelefonokra letölthető applikáció. Így aztán igazán gyors és egyszerű a vásárlás, nem igaz?

Gyors, prémium és egy-két fenntartható alternatíva


A német webshop magyar változata több, mint 80000 termékkel és 600 márkával várja a vásárlókat. Ha a prémium brandek szerelmese vagy, akkor nem fogsz csalódni, hiszen a Diesel, Calvin Klein és a Hugo Boss is széles kínálattal vár Téged. Az About You a pénztárcabarát vásárlás kedvelőiről sem feledkezik el, így az oldalon olyan brandek is elérhetők mint a Vila, Vero Moda vagy a Missguided. Ha számodra a fenntarthatóság is nagyon fontos, akkor csekkold a Patagonia, Armedangels vagy a Kings of Indigo terméksorát.

A webshop két saját márkával is rendelkezik: ABOUT YOU és EDITED. A darabokat világhírű dizájnerek tervezik és a berlini irodába küldik a terveket. Az előbb említett márkák leginkább az egyszerűség felé hajlanak, de minden esetben reagálnak a legújabb trendekre.

A hab a tortán, hogy az oldalon olyan pénztárcabarát és a legújabb trendeket követő britt márkák is megtalálhatók mint a New Look és a Boohoo, vagy a boho Free People, amely kézzel készített darabokat kínál. Nem maradhat ki a sorból a dán Gestuz és a svéd Ivyrevel sem, amelyek az Instán is népszerűek.
 
about you kedvezmény


Regisztráció


Amennyiben rendelni akarsz az e-shopról, be kell regisztrálnod. A bejelentkezés során olyan előnyökre tehetünk szert, mint a rendelés és minden egyéb részlet nyomon követése. De ugyanakkor a newsletterre is feliratkozhatunk, ami folyamatosan értesít minket az újdonságokról, aktuális trendekről és a kedvezményekről.

 

Recenzió a rendelésről


A Styledit szerkesztőségében úgy döntöttünk, a saját bőrünkön fogjuk letesztelni a webshopot. Az arany középutat választottuk minden téren: a pénztárcabarát sajátmárkás termékek közt keresgéltünk. Leginkább a darabok minősége és prezentációja érdekelt minket.
 

A választásaink:

 
EDITED Pippa ingruha
about you ruha teszt

 
ABOUT YOU Aimee válltáska

about you táska teszt

A termékekről szóló információk


A termékleírások nagyon pontosak, ráadásul szinte minden szögből le van fotózva a darab, így könnyebb elképzelni, milyen lehet a valóságban. Amit nagyon hasznosnak találtunk, az a mosáshoz szükséges szimbólumok, részletes anyag- és szabásleírás. Sajnos a mérettáblázatok minden esetben hiányoznak, így, ha kíváncsiak vagyunk rá, akkor a márka eredeti oldalán vagy a cseh About You-nál kell keresgélni.

Szállítási költségek

 

Nem számít, mekkora összegért rendelsz, mind a szállítási költség, mind pedig a visszaküldés költsége nulla.


A megrendelt termékeket a GLS szállítja ki, és Magyarországon kívül Csehországba, Belgiumba, Svájcba, Lengyelországba és Szlovákiába is rendelhetjük. A csomagokat nemcsak a GLS-sel, házhoz szállíttathatjuk, hanem a hozzánk legközelebbi CsomagPonthoz is.
Ha az általunk kiválasztott darab épp raktáron van, akkor akár 2-6 napon belül is kézhez kaphatjuk a megrendelést. Mi három napon belül kaptuk meg a kis csomagunkat. Minden fontos információ, a rendelés száma és állapota megtalálható az e-mailben .

Fizetési módok


A számlát elektronikusan, e-mailben kapjuk meg, ami nagyon praktikus, hiszen így az okostelefonunkon mindig elérhető. Miután a kosárba helyeztük a termékeket, regisztrálnunk kell, amihez elég a név, e-mail és egy jelszó.
Az oldal több fizetési lehetőséget kínál: PayPal, kártyás vagy utánvétes fizetés. Mi az utóbbit választottuk.

Csomagolás


about you hu teszt
 
A csomag kibontása nagyon egyszerű volt, hiszen csak egy műanyag zacskóban voltak a termékek, a ruha és a táska is külön elhelyezve. Minden sérülésmentesen érkezett meg. Itt szeretnénk megjegyezni, hogy a jövőben csökkenteni kellene a műanyaghasználatot. A ruhákhoz részletes és pontos leírást is csatoltak.
 
about you rendelés


Ügyfélszolgálat


Bármilyen kérdés esetén bátran fordulhatunk az ügyfélszolgálathoz, kérdéseinket e-mailen keresztül tehetjük fel. Az automatikus válasz szinte rögtön érkezik, melyben tájékoztatnak minket, hogy a témában kompetens személy amint tud, válaszol a kérdésünkre. A mi esetünkben ez röpke negyven percen belül meg is történt. A mérettáblázatok iránt érdeklődtünk, és két választ is kaptunk. A pontos méreteket a márka hivatalos oldalán vagy a cseh About You oldalán nézhetjük meg, ahol már fel vannak tüntetve a mérettáblázatok.

E-shop vs. valóság

 
milyen bolt az about you?

Ahogy már fentebb említettük, mi az EDITED brand Pippa ingruháját (14.817 Ft) és az Aimee válltáskát (6.567 Ft) választottuk. Mindkét termék ugyanúgy néz ki, mint a képeken, viszont a ruha vizsgálatakor észrevettük, hogy a gombok körül egy két cérna kikandikál. Bár az anyag leírásnál 100% pamutot ígérnek, viszont a valóságban sokkal olcsóbb a hatás. Mi leginkább a Bershka-ban található darabokhoz hasonlítanánk az EDITED-et.
 
A táska esetében azt kell, hogy mondjuk, az ár-érték arány kiváló, hiszen megfizethető áron azt kaptuk, amire számítottunk, a kissé nehezen kezelhető cipzáron kívül semmilyen hibát nem találtunk.

Áruvisszaküldés

 
A szállításhoz hasonlóan, az áruvisszaküldés is díjmentes, még akkor is, ha több csomagban érkeznek a termékek, minderre 100 napunk van. Csomagoljuk be a hibátlan terméket úgy, ahogy kaptuk, töltsük ki a szükséges űrlapot, amit minden csomag tartalmaz. A címkét ragasszuk a küldeményre. A csomagot postán vagy futárral is elküldhetjük.
 
Az űrlapot az internetes oldalról is kinyomtathatjuk. Amennyiben szállításnál fizettünk, ne felejtsük el feltüntetni az IBAN számunkat, ahova a pénznek 14 napon belül kellene megérkeznie.

Mit gondolnak mások az About You-ról?

 
about you magyarország
 
Az e-shop a hangos kampány ellenére is szembekerült egy-két negatív véleménnyel, főleg Csehországban, ahol a legnagyobb gond a gyenge ügyfélszolgálat volt. A termékek recenziói változók, de széles termékkínálatot és az elérhető árakat mindenki értékeli. Külön pozitívum a gyors szállítás és pénzvisszafizetés.

Mi van a fast fashion jelleggel?

 
Amint elindult a webshop, rengeteg kérdés vetődött fel a fast fashion jellege miatt. Sokan aggódnak, hogy bár van egy-két fenntartható márka a listán, de mégsem elegendő, így a jövőben ezt a számot növelni kellene.
 
Végezetül el szeretnénk mondani, hogy egy komplex, objektív értékelésre még nem volt elegendő ez az idő, így arra, hogy az About You webshop mennyire állja meg a helyét a magyar piacon, még várnunk kell.

Íme, egy-két pozitív és negatív pont, ami megkönnyítheti a véleményformálást:

Pozitívum

+nagy választék
 
+a szállítási és visszaküldési költség díjtalan
 
+egyszerű regisztráció és vásárlás
 
+kedvezményes kódok
 
+innovatív outfit story-k
 
+gyors szállítás
 
+több lehetőség a szállításra

Negatívum

-negatív reklám a szomszédos országban
 
-kevés fenntartható márka
 
-nincs mérettáblázat
 
-túl sok szemét a csomagolásnál

Pár hónapnyi ismerkedés után, avagy itt vannak a 2020-as About You vélemények


Az indulás után pár hónappal jó pár pozitív és egy-kettő negatív véleményről is olvashattunk a világhálón. Még mindig gyakoriak a kedvezmények és a különböző akciók, amivel sikerül megtartani a vásárlókat. A termékkínálatuk szintén első osztályú, pénztárcabarát és prémium árkategóriás darabok is egyaránt elérhetők. A kézenfekvő és praktikus applikációt szintén sokan dícsérik. A gyors kiszállítás és kiváló ügyfélszolgálat a hónapok elteltével sem változott, ahogy a gyors pénzvisszafizetés sem visszaküldött termékek esetében.

Az About You vélemények közt gyakran lehet arról a problémáról olvasni, hogy nem azt küldik, amit a vásárló rendelt. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy megrendelünk egy darabot, de nem azt a terméket, hanem egy hozzá nagyon hasonlót kapunk kézbe. Ez általában akkor fordul elő, ha az eredeti termékből nincs a megfelelő méret, és ahelyett, hogy felvennék a kapcsolatot az ügyféllel, helyette döntenek, és küldenek egy hasonló terméket a rendelt méretben. Ez van, hogy jól sül el, viszont sokan becsapva érzik magukat, ami teljesen érthető.

Újrahasznosított csomagolás

 

 
A környezettudatos vásárlók örülhetnek, hiszen a korábbi – eléggé környezetszennyező – csomagolást 2020-tól a márka eko-ra cserélte. Ezentúl a rendelés egy újrahasznosított papír csomagolásban érkezik. Hatalmas LIKE jár érte!