Megtalálni a megfelelő alapozót az egyik legnehezebb feladat, ha sminkelésről van szó. Annak érdekében, hogy időt és energiát spóroljunk neked, összegyűjtöttük a legnépszerűbb és legjobb drogériás alapozókat, sőt bőrtípusonként kategorizáltuk is a legtutibb alternatívákat. Ezek a termékek elérhetők a Rossmann-ban, Müller-ben és egyes parfümériákban is, természetesen mind budget-friendly.

2020 legjobb drogériás alapozói

MAYBELLINE DREAM URBAN COVER SPF 50

 
Ez az új Maybelline alapozó kiemelkedően magas, SPF 50-nel rendelkezik, ami elég szokatlan az olcsóbb kategóriás termékek között. A Krémmániás kommentelők szerint közepes fedésű, ami a mindennapokra tökéletesen megfelel. Szem alá viszont ajánlott a korrektor használata is.

NYX BORN TO GLOW!

 
Ez az alapozó rendkívül jól hidratál, és gyönyörű ragyogást kölcsönöz a bőrnek. Mindenképp ajánlatos púderrel lefixálni, mert anélkül hamar zsíros hatású lesz a bőr. De ne aggódjunk, enyhe púderezés után is megmarad az egészséges, üde bőr hatás.

L’ORÉAL PARIS WAKE UP AND GLOW

 
Ez a természetes hatású, enyhe fedést biztító alapozó sokak kedvence lett a nyári hónapokra, hiszen könnyed viseletet biztosít. Mivel csupán SPF 20-at tartalmaz, így érdemes erősebb napfényvédőt is használni alá.

REVLON PHOTOREADY CANDID NATURAL FINISH ANTI-POLLUTION FOUNDATION

 

A Revlon új, közepes fedésű alapozója minden modern sminkimádó álma. Olyan összetevőket tartalmat, amelyek lehet, hogy pár éve nem voltak fontosak, most viszont nélkülözhetetlenek az egészséges bőr szempontjából. Olajoktól, parabénektől, szintetikus színezékektől és illatanyagoktól mentes, ráadásul van benne kékfény elleni összetevő is. 

L’ORÉAL PARIS AGE PERFECT BB COVER SPF 50

 

A márka egyik legújabb alapozója kifejezetten érett bőrűeknek ajánlott. Elfedi a bőrhibákat, miközben az SPF 50-nel meggátolja a napsugarak okozta további ráncokat és pigmentfoltokat. Nagyon jól hidratál, mégis hosszantartó közepes fedést biztosít.
 
1. Drogériás alapozók száraz bőrre

RIMMEL LASTING FINISH 25H BREATHABLE FOLYÉKONY ALAPOZÓ SPF 20

Könnyed textúrájú, közepes fedésű drogériás alapozó, mely akár egy teljes napon át hűségesen kitart melletted. Pálcikás, szivacsos applikátorral kapható, de ha nem kedveled ezt az eszközt, akkor egy beauty blender használatával is egyszerűen felviheted.

 
L’OREAL PARIS NUDE MAGIQUE CUSHION SPF 29

 
Praktikus kiszerelésű, ragyogó eredményt biztosító készítmény, mely egyszerű használatával és leheletkönnyű formulájával garantáltan téged is az ujja köré csavar.
 

BOURJOIS HEALTHY MIX RADIANCE REVEAL

 
Rendkívül természetes hatású alapozó, jól egységesíti az arcbőr tónusát, BB krém szintű fedést érhetsz el vele. Kitűnő választás még a legszárazabb bőrűeknek is.
 

2. Drogériás alapozók kombinált bőrre

 

REVLON COLORSTAY ALAPOZÓ SPF 15

 
Könnyen eldolgozható és szuper tartós még a nyári melegben is. Széles színválasztékában te is egyszerűen megtalálhatod a bőrszínedhez legjobban illeszkedő árnyalatot. Egy rétegben közepes, míg több rétegben felvíve erős fedésű drogériás alapozó.
 

NYX PROFFESSIONAL MAKEUP HD STUDIO 

Ez a magasfedésű alapozó minden bőrtípusra ajánlott. Sajnos fényvédőt nem tartalmaz, így érdemes előtte SPF-t tartalmazó hidratálókrémet használni.
A MakeupAlley-n olvasható recenziók szerint ez a termék tökéletesen fed, mattít és a pórusokat is kisebbé varázsolja.
 

CATRICE ALL MATT PLUS ALAPOZÓ

Nagyon jó árfekvésű, olajmentes alapozó. Ha T-zónád extrém mód hajlamos a kifényesedésre, a márka egy All Matt Plus mattító púdert is kínál ráadásként, amivel szükség esetén gyorsan orvosolhatod a nap folyamán esetlegesen túlzsírosodó területek problémáját.
 

MAX FACTOR HEALTHY SKIN HARMONY MIRACLE FOUNDATION SPF 20

 
Közepes fedésű alapozó, mely különösen jól kezeli a pirosodást, az egyenetlen bőrfelszínt és az apróbb bőrhibákat is. Amire figyelj: hajlamos az oxidációra, így a megfelelő árnyalat kiválasztásához, próba esetén mindig adj időt a terméknek megszáradni és megmutatni végső színét.
 

3. Drogériás alapozók problémás - zsíros, pattanásos, aknéra hajlamos - bőrre

 

MAYBELLINE FIT ME! MATTE+PORELESS ALAPOZÓ

 
Határozott, közepes erősségű fedést biztosít, a formulájában található púder részecskék pedig magukba szippantják a felesleges faggyút, így nincs szükség újraalapozásra a nap folyamán. Különösen jól csökkenti a kitágult pórusok láthatóságát és nagyon természetes végeredményt ad.

DERMACOL 24h CONTROL

Széles színskálájú alapozó, amely magas fedésével eltünteti a bőrhibákat és egységesíti az arcbőrt. Hosszantartó, hipoallergén, illetve feszesítő.
A Notino-n olvasható értékelések alapján ideális zsíros, problémás bőrre, hiszen hosszantartóan mattít és fed.
 

NYX PROFFESSIONAL MAKEUP TOTAL CONTROL

 
A pipettás kiszerelés igencsak praktikusnak bizonyul ennél a folyékony, ám annál is jobban fedő terméknél. Bár elsőre alacsony fedésűnek tűnhet, mindenki hamar kitapasztalja majd, hogy lehet felépíteni ezt az alapozót, úgy, hogy kellőképpen elfedje a bőrhibákat.
A Krémmánia szerint egészen elbűvölő a színskála, könnyen építhető termék, így a jobb és rosszabb bőrnapokra is alkalmas.

RIMMEL STAY MATTE LIQUID MOUSSE ALAPOZÓ

 
Különleges, hab állagú alapozó, ami egy egész napon keresztül megbízhatóan felszívja az extra faggyút. Egy dologra érdemes figyelni ennél az alapozónál: a kevesebb több, azaz, ha túl “vastag” rétegben viszed fel, és nem oszlatod el megfelelően, könnyen maszkszerű hatást kaphatsz eredményül.
 

NYX STAY MATTE BUT NOT FLAT ALAPOZÓ

 
Szuper megoldás zsíros bőrűek számára. Széles színválasztékban kapható, meleg tónusú, hűvös árnyalatú és neutrális arcszínekre is kínál opciót. Ha nagyon világos a bőröd, akkor ezt a terméket pont neked találták ki.
 

GOSH X-CEPTIONAL

Ez az E-vitaminnal dúsított, krémes alapozó lágy fedésű és rendkívül hosszantartó. Parfümmentes, így érzékeny bőrre is ajánlott.
A Krémmánia szerint közepes fedésű. Aminek a kommentelők a legjobban örültek, az az, hogy a termék semmilyen káros anyagot nem tartalmaz.
 

4. Drogériás alapozók érett bőrre

 

ASTOR LIFT ME UP FOUNDATION

 
Érett, vízhiányos, száraz bőrre. Egy lépésben feszesít, hidratál és biztosít tökéletes fedést számodra. A, C és E vitaminokkal dúsított formulája és 15-ös fényvédő faktora gondoskodik a ragyogó végeredményről, és fiatalosan tartja arcbőröd.
 

MAX FACTOR AGELESS ELIXIR

 
Könnyed állagának köszönhetően pillanatok alatt felviheted akár az ujjaddal is. A terméket többek közt antioxidánsokkal, E vitaminnal, zöldtea kivonattal is felturbózták, a hozzáadott fényvisszaverő pigmenteknek köszönhetően pedig a ráncok sokkal kevésbé látványosak, a bőrelszíneződések pedig egyenletesebbé válnak.
 

L’ORÉAL TRUE MATCH


A drogériás alapozók királynőjeként is emlegetett True Match tökéletesen illeszkedik az arcbőrhöz, elfedi a hibákat, és a B-vitamin, E-vitamin és a glicerin triójának köszönhetően hidratálja is a bőrt. Rendkívül széles színválasztékkal rendelkezik, így mindenki megtalálja a bőrtónusának és altónusának megfelelő árnyalatot.
A True Match alapozóra mindhárom weboldalon szinte csak pozitív értkéelés érkezett, ami nem meglepő, hiszen az ár-érték arány szuper ennél a terméknél. 


Te már megtaláltad a számodra legideálisabb alapozót? Ha igen, örömmel látnánk melyik márka, mely terméke nyert nálad. Tapasztalataidat oszd meg velünk is kommentben a facebookon!

L'Oréal Paris
4 180 Ft
Revlon Cosmetics
3 280 Ft
Maybelline
1 920 Ft
NYX Professional Makeup
NYX Professional Makeup Stay...
Sajnos elúszott
NYX Professional Makeup
3 910 Ft
L'Oréal Paris
3 420 Ft
NYX Professional Makeup
4 050 Ft