Minden évszakváltás izgalmas, új színekkel, ruhadarabokkal kecsegtet, és bár fáj búcsút mondani a nyárnak, a napbarnított bőrnek, az üde színeknek, valójában felüdülés is valami újba belevetni magunkat így szeptemberben. Nem csak a ruhatárunkban veszik át a főszerepet az őszies darabok, a sötétebb színek, a hűvösebb idő beköszöntével az arcunk is új termékekre szomjazik- és lássuk be, ez tökéletes alkalom arra, hogy megajándékozzuk magunkat egy- két új, elengedhetetlen smink és arcápolási termékkel;)  Most megmutatjuk, mi az az 5 alap darab, amik tökéletes segítséget nyújtanak nekünk, hogy a legjobb formánkat hozzuk ősszel is.

Hidratáló krém


bőrápolás ősszel must haves

A nagy meleg elmúltával is áll, amit folyamatosan hallunk, hogy sok folyadékot javasolt fogyasztani, ezzel hidratálva szervezetünket, így a bőrünket is. A hidegebb, esetleg szeles idő viszont megköveteli a zsírosabb, gazdagabb hidratáló használatát úgy testre, mint az arcunkra, így akik nyáron esetleg fittyet is hánytak a hidratálásra és mélyre elásták krémjeiket, most azoknak is érdemes előkeresniük, vagy új után nézniük ha nem akarnak húzódó, viszkető bőrt, ami pont annyira kellemetlen és kevéssé esztétikus, mint ahogy hangzik.

A tökéletes arckrém megtalálása olykor lehetetlen vállalkozásnak tűnhet, persze ha nem érzékeny vagy problémás a bőröd, könnyebb dolgod van. Mindenesetre megéri keresgélni és próbálkozni, mert ha megtalálod a neked valót, sosem akarod majd ereszteni, kézzel fogható módon megkönnyíti a mindennapjaidat.

Holika Holika
Holika Holika Skin & Good Cera...
Sajnos elúszott
Decléor
13 290 Ft
Bobbi Brown
Bobbi Brown Face Care...
Sajnos elúszott
REN
REN Evercalm ápoló nappali...
Sajnos elúszott
Sanoflore
14 390 Ft

Ajakápolás


Minden fenti szó hatványozottan igaz, ha a szánkról van szó. Ősszel sokak rémálma a cserepes száj, ami fáj és csúnya, de vedd elejét a dolognak, radírozd és ápold az ajkaidat! Ha már beütött a krach, semmiképpen ne rágd vagy tépd fel a bőrt, hanem ahogy alapból is: gyengéden radírozd le az elhalt hámsejteket egy erre a célra kifejlesztett radírral, esetleg fogkefével, de magadnak is készíthetsz otthon méz és kristálycukor keverékéből. Ezután pedig bőségesen hidratáld ajakápolóval. Mikor meggyógyult, használj színezett darabokat, hogy az ápoláson túl feldobd egy kis színnel az összképet!

Claudia Schiffer Make-Up
3 090 Ft
L'Occitane
L'Occitane Karité tápláló...
Sajnos elúszott
Mr Bear Family
2 090 Ft
Benefit
Benefit Bene Balm tonizáló...
Sajnos elúszott
3Lab
3Lab Body Care luxus ápoló...
Sajnos elúszott
Clinique
6 390 Ft
Elizabeth Arden
3 990 Ft

Pirosító


őszi smink must haves

A pirosítóval az egész sminkünket megkoronázhatjuk, könnyedén életet lehelhetünk fakó arcbőrünkbe. Ugyan a masszív kontúrozás divatja továbbra is szárnyal, ha nincs időnk vagy kedvünk órákat a tükör előtt pepecselni, egy kis arcpírrel óriásit dobhatunk az összképen pillanatok alatt. Hidegebb időben szívesebben nyúlunk a krémes állagú termékekhez, igaz ez a pirosítóra is. Egy gyors mozdulattal felütögetjük az orcákra, az ujjainkkal kicsit elegyengetjük, és kész is.

Avon
Avon Mark arcpirosító...
Sajnos elúszott
BHcosmetics
2 960 Ft
Dolce & Gabbana
Dolce & Gabbana Blush...
Sajnos elúszott
Clarins
Clarins Face Make-Up Skin...
Sajnos elúszott
Revlon Cosmetics
Revlon Cosmetics Insta-Blush...
Sajnos elúszott

Primer


Egyre elterjedtebb a primer használata, amire mi minden évszakban buzdítunk, hiszen segít abban, hogy a sminked egész nap a helyén maradjon változékony időben is. Egy megfelelő primer felvitele az arckrém fölé, de még az alapozó alá, nagyban hozzájárul az egységes összképhez. Sokan azt gondolják, csak nyáron érdemes odafigyelni a UV-védelemre, de nem is lehetne kevésbé igazuk, ősszel, sőt, télen sem árt arckrémből, vagy primerből olyat választani, ami tartalmaz fényszűrőt.

Makeup Revolution
Makeup Revolution Ultra Primer...
Sajnos elúszott
Estee Lauder
Estée Lauder Matte Perfecting...
Sajnos elúszott
Sensai
Sensai Lift Up sminkalap a...
Sajnos elúszott
Revlon Cosmetics
5 350 Ft
Estee Lauder
11 790 Ft


Gyöngyházfényű púder


Természetesen nem azt ajánljuk, hogy csillámporban megfürödve lépjünk utcára, de ha az arcunk természetes ragyogása már kezd megkopni kicsit, segíthetünk rajta egy olyan púderrel, ami éppen arra hivatott, hogy ezt visszaadja anélkül, hogy bárkit is elvakítanánk ha egy kósza napsugár az arcunkra téved. Egy enyhén gyöngyházfényű púdert az egész arcunkra felvíve, vagy highlither visszafogott használatával nagyon szép, ragyogó hatást érhetünk el.

Affect
Affect Mineral púder a...
Sajnos elúszott
Pupa
Pupa Savanna bronzosító és...
Sajnos elúszott
Makeup Revolution
1 540 Ft
E style
1 290 Ft
Affect
Affect Shimmer élénkítő...
Sajnos elúszott