Mi a közös a lázadó énekesnőben Pink-ben, az akció hős Tom Cruise-ban és a szupermodell Rosie-Huntington Whiteley-ben? Velünk egyetemben ők is rajonganak a bőrkabátokért. Az átmeneti évszakok divatját már hosszú évek óta uralják ezek a szuperül kombinálható ruhadarabok. Ha nálad még nem lóg a fogason a tuti bőrdzseki, akkor itt az ideje beszerezni egyet, most ebben segítünk!

Szezont a fazonnal

 
 


A bőrkabát szinte mindenki ruhatárába beleillik, de nem árt néhány dolgot szem előtt tartani, amikor a tökéletes darab után kutatsz. Az egyik legfontosabb, hogy mikor akarod majd hordani? Ha tavaszi dzsekit szeretnél, rövidebb állású béleletlen darabok és élénk színek is szóba jöhetnek, míg ha inkább a hűvösebb időjárásban hordanád őszi dzsekiként, akkor érdemes kicsit határozottabb felépítésű bélelt bőrdzsekit keresned, mely mindenképp eltakarja a derekadat is.

Valódi vagy mű?

 

 

Te meg tudod különböztetni a valódi bőrt a műbőrtől? (psszt a baloldali a mű)


Egy igazi bőrdzseki jó minőségű, valódi bőrből készül. Azonban már számos alternatíva létezik bőrkabát ügyben akkor is, ha nem értesz egyet az állati eredetű anyagok használatával. Vegán bőrdzsekik például a műbőr kabátkák melyek ugyanolyan jól tudnak kinézni, mint valódi bőr társaik ám legtöbbször textil alap és poliuretán réteg alkotja őket. Ezek ráadásul változatosabb színekben érhetőek el és tökéletesek ha pénztárcabarát bőrdzsekiket keresel.
Ha eredeti bőrkabátot választasz számolj vele, hogy a matéria az évek során változni fog majd, hiszen a viselés igencsak hatással van rá; kopik, karcolódik, halványul vagy épp besötétedik. A műbőr dzsekik esetében is kell kalkulálnod hátulütőkkel, hiszen idővel hajlamosak betöredezni és szépen leperegni a kényes részeken, mint a könyök hajlat és társai.

Válaszd a stílusodnak megfelelő darabot!


Bőrdzsekiből számtalan fazon és stílus áll rendelkezésre; vannak egyszerűbb, vannak vadabb, sportosabb motoros dzseki stílusú darabok, vannak egészen rövid és akár derék alá érő verziók is. Vedd számításba, hogy már meglévő ruháiddal mi passzolna össze jobban, illetve hogy stílusod mit diktál; vajon inkább egy elegáns bőrdzsekit vagy egy koptatott, fém alkatrészekkel turbózott lázadóbb darabot tudnál jobban kihasználni? Míg a rövidebb állású kabátkák különösen jól mutatnak ruhák, szoknyák felett hordva, addig egy farmere, póló összeállításhoz már egy hosszabb, derekat is takaró fazon illik jobban.

-10%
17 800 Ft 16 100 Ft
-11%
JdY
16 639 Ft 14 975 Ft
Sportmax Code
110 890 Ft
-25%
Oakwood
89 469 Ft 67 102 Ft
-21%
Desigual
49 919 Ft 39 935 Ft
-26%
Only
16 639 Ft 12 479 Ft
-26%
Oakwood
103 619 Ft 77 714 Ft
-25%
Oakwood
86 969 Ft 65 227 Ft
-11%
Oakwood
99 459 Ft 89 513 Ft
-26%
Oakwood
107 779 Ft 80 834 Ft
-12%
Lamarque
129 270 Ft 114 590 Ft
Noisy may
14 975 Ft

A titok az apróságokban rejlik

 


Egy bőrkabátot a kis részletek határoznak meg; a rajta található díszítő varrások, a fém elemek, - csatok, szegecsek, patentek és cipzárak, - és a gallér típusa is fontos jelentőséggel bír. A fém alkatrészek színe lehet akár a kabáttal megegyező (pl. matt fekete) de ezeknél fennáll a veszély, hogy hamar megkopnak. Amennyiben viszont arany vagy ezüst színű díszítő elemek vannak a kabáton, igyekezz olyat választani, amely jobban harmonizál a leggyakrabban viselt ékszereiddel, kiegészítőiddel.

A gallér típus kiválasztásánál főként az számít Te mit preferálsz, mi számodra kényelmesebb. A klasszikus hajtókás gallérral ellátott verziók mellett, ma már állónyakú bőrkabátot, szőrme rátétes változatot sőt gallér nélküli bőrdzsekiket is könnyedén találni.

Klasszikus vagy sokszínű, ez itt a kérdés?

 


A fekete bőrdzseki klasszikus alapdarab, a dzseki trend terjedésével azonban egyre többször találkozhattunk barna, bézs árnyalatokkal is, mígnem napjainkra már a szivárvány minden színében fellelhetőek a bőr-és műbőrkabátok. Tavasszal különösen gyakoriak a pasztelles verziók, míg ősszel az olívazöld árnyalatú dzsekik nagyon népszerűek. Fontold meg milyen árnyalat illeszkedne legjobban már meglévő ruháiddal. Ha színes ruhákat kedvelsz, a fekete túlontúl kontrasztosan hatna válassz inkább barnás árnyalatot, ha viszont a klasszikusabb irányba mutat a gardróbod, akkor mindenképp maradj a jól bevált feketénél, mert azt tudod majd a legjobban kombinálni.

Ne csupán az legyen a célod, hogy találj egy női bőrdzsekit olcsón, egy igazán jó darabra érdemes nagyobb összeget áldozni. Ez garantálja, hogy a kabát alapanyaga is magas minőségű és így sok-sok éven keresztül lesz ruhatárad hűséges darabja!
 


Te milyen kabátot hordasz a legszívesebben az átmeneti időjárásban? Bőrdzseki párti vagy, esetleg megrögzött farmerkabátos vagy elegáns ballonban érzed magad ilyenkor a legjobban? Írd meg nekünk facebook oldalunkon!