A menyasszonyhoz és a koszorúslányokhoz hasonlóan az örömanyának sincs egyszerű dolga a tökéletes ruha kiválasztásánál. A Nagy Napon mindenki lélegzetelállítóan szeretne kinézni, de fontos, hogy ne akarjuk túlragyogni a menyasszonyt. Ennyi kritérium mellett viszont a megfelelő szabás, hossz és szín kiválasztása nehéz lehet, de mi most ebben a cikkben megpróbáljuk megkönnyíteni ezt a feladatot.

Ruha az örömanyának

 

Az örömanya egy rendkívül megtisztelő szerep, amelyet a menyasszony és a vőlegény édesanyja kap. A legtöbb esetben az örömanya is kiveszi a részét az esküvő szervezésében, és mindent megtesz azért, hogy a fiatalok Nagy Napja emlékezetes legyen, és a vendégek semmiben se szenvedjenek hiányt.
Kulcsfontosságú szerepének hála ő is a figyelem középpontjába kerül, így a tökéletes ruha kiválasztása nagyon fontos.

Ana Radu
88 990 Ft
Lauren Ralph Lauren
Lauren Ralph Lauren Estélyi...
Sajnos elúszott
Pennyblack
Estélyi ruha Pennyblack
Sajnos elúszott
Unique
Unique Estélyi ruhák piros
Sajnos elúszott
Kaffe
Kaffe Princesszruhák 'Sara' ...
Sajnos elúszott
EDITED
EDITED Ruha 'Vala' rózsaszín...
Sajnos elúszott
Lauren Ralph Lauren
Lauren Ralph Lauren...
Sajnos elúszott
SWING Curve
SWING Curve Estélyi ruhák ...
Sajnos elúszott

Az örömanyák a gyermekük esküvőjére igazán megengedhetik maguknak, hogy prémium minőségű darabban ünnepeljék gyermekük boldogságát. A szín vagy minta kiválasztása rajtuk múlik, viszont fontos, hogy a viselt ruha elegáns és ízléses legyen, valamint, hogy a viselője jól és magabiztosan érezze magát benne.
Vásárláskor ne csak a konzervatív rucikat lessük meg, nyugodtan válasszunk egy olyat, ami tükrözi a boldogságunkat és életszeretetünket. Ámde a nagy örömködésben ügyeljünk arra, hogy a nagy tánc közben se mutassunk többet, mint amit illik.

Ruha a menyasszony édesanyjának

 

 
A menyasszonynak és a menyasszony édesanyjának is valószínűleg ez az egyik legboldogabb napja, és ezt a választott ruhán keresztül is illik kifejezni. Ezek alapján egyértelmű hát, hogy a mély kivágás, spagettipánt és miniruha mind tiltólistás, válasszunk inkább térd hosszúságú, ¾-es ujjú vagy a könyök hosszúságú darabok közül.
A melegebb hónapokban nyugodtan tegyük le a voksunkat egy vastagabb pántú ruci mellett, és egészítsük ki a szettünket egy elegáns blézerrel, stólával vagy boleróval.

Nem minden hölgy szereti és érzi jól magát ruhában, így nem is kényszeríthetjük őket, hogy olyasmit vegyenek fel, amiben egész este feszengeni fognak. Nekik ideális opció a kosztüm, amely nem csak eleganciát, hanem magabiztosságot is kölcsönöz az örömanyának, ráadásul nagyon praktikusak és egy pár figyelemfelkeltő kiegészítővel könnyen fel lehet őket dobni.
 

 
Az, hogy szoknya vagy nadrág kosztümöt választ-e a viselő, az igazából azon múlik, hogy ő melyiket részesíti előnyben. Ha viszont a nadrágos megoldás mellett dönt, akkor a pasztell színek közt válogasson, és a feketét felejtse el. Való igaz, hogy egy fekete darabot a jövőben is ki lehet használni, holott egy esküvőn ez megint csak a tabuk közt szerepel.

Örömanya ruha hossza


A kérdésre, hogy milyen hosszú legyen az örömanya ruhája, egyszerűen nem létezik egyértelmű válasz, hiszen a ruha hossza függ a viselője stílusától, preferenciáitól, valamint a magasságától is. Figyelembe kell vennünk ugyancsak az évszakot, az esküvő helyszínét és stílusát is, hiszen a rövid ruhák inkább a nyári hónapokban viselendők, míg a hosszabbak a hideg évszakokban.
Ha kerti esküvőn veszünk részt, a stílus egy kicsit szabadabb, így nyugodtan választhatunk lengébb ruhát.

A hossz kiválasztásánál is szem előtt kell tartani az eleganciát és kifinomultságot, így miniszoknyát semmiféleképp ne válasszunk! A legrövidebb darab is legalább a térdünkig, vagy pár centivel a térd fölöttig érjen.
 

 

Az örömanyák a téli hónapokban gyakran választanak hosszabb vagy félhosszú ruhát, hiszen ez nem csak melegen tartja, hanem maximális eleganciával is megajándékozza őket.
Ezeket a darabokat egyébként későbbi különleges alkalmakon is viselhetjük, mint például szalagavató vagy bál.
-33%
Ted Baker
Ted Baker Estélyi ruhák 'Zemi'...
Sajnos elúszott
WAL G.
WAL G. Estélyi ruhák 'Dress' ...
Sajnos elúszott
Lipsy
Lipsy Estélyi ruhák ...
Sajnos elúszott
Guido maria kretschmer
71 995 Ft
Chi Chi London
Chi Chi London Estélyi ruhák ...
Sajnos elúszott

Örömanya ruha színe


A szín szintén egy nagyon fontos összetevője a tökéletes ruhának. Néhány szakértő azt mondja, hogy az örömanya ruhájának egyszínűnek kellene lenni, mások viszont a visszafogott mintára szavaznak. A túl színes, kirívó és állatmintás daraboktól tartózkodjunk, hiszen ezek nem az ilyen elegáns eseményekre valók.

Ma már egyre gyakrabban találkozni olyan menyasszony-örömanya ruhákkal, amelyek színben, díszítésben vagy akár szabásban is hasonlítanak, de a fehér színt inkább hagyjuk meg a menyasszonynak, és helyette válasszunk bézs, krémszínű vagy világosbarna darabot. A legújabb trend szerint hódít az ezüst és a szürke szín is.
Egyébként ezekhez a neutrális árnyalatokhoz sokkal könnyebb kiegészítőt is találni.
 

Az esküvő egy örömteli esemény, amely az első lépés a menyasszony és vőlegény közös jövőjéhez, éppen ezért nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, hogy feketében nem illik megjelenni.
Ha nem tetszenek a neutrális színek, akkor válasszunk pasztell rózsaszínt, barackot vagy valamilyen más visszafogott árnyalatot. Ezek a tónusok ráadásul fiatalítanak is.

A metallikus és fényes árnyalatok leggyakrabban a koszorúslányok ruháiról köszönnek vissza, viszont, ha egy sötétebb színt választunk, akkor az örömanyán is fantasztikusan mutat. Számukra a legjobb árnyalatok a királykék, smaragdzöld vagy a bordó.

Örömanya ruha anyaga

 

 
A legfontosabb szempont mindenekelőtt a ruha anyagának a kiválasztása. Már évtizedek óta hatalmas népszerűségnek örvend a szatén és a bársony is. Mindkét matéria igazán kifinomult és előkelő.
Ha a Nagy Nap nyáron van, akkor értékelni fogjuk az olyan könnyűcske és jól szellőző anyagot, mint a sifon.
A csipke szintén egy olyan anyag, amely feldobja még a legegyszerűbb ruhát is. Ha az örömanya szereti a csipkét, akkor bátran viseljen olyan darabot, amelyet végig finom csipke borít.
   

Ruhák testalkat szerint


Fontos, hogy a ruha szabását igazítsuk az örömanya alakjához, ne pedig fordítva. A ruci maximális kényelmet kell, hogy nyújtson, vagyis nem szabad hogy szorítsa, nyomja a viselőjét, vagy éppen ellenkezőleg: túl nagy legyen rá.
Ha az örömanya irigylésre méltó idomokkal rendelkezik, akkor válasszon szűkebb testhez álló fazont, ami kiemeli a bájait. Ez a szabás szinte minden korosztályú hölgynek jól áll. Ha az anya a divatot is követi, akkor válasszon olyan színt, amely passzol a dekorációhoz. Természetesen ezt se vigyük túlzásba!
BODYFLIRT boutique
Bonprix Ruha díszítésekkel
Sajnos elúszott
Chi Chi London
Chi Chi London Estélyi ruhák...
Sajnos elúszott
SWING
SWING Koktélruhák taupe /...
Sajnos elúszott
LUXUAR
LUXUAR Estélyi ruhák bogyó
Sajnos elúszott
-41%
Vila
VILA Ruha opál
Sajnos elúszott
-81%
TFNC
TFNC Estélyi ruhák 'SABERA...
Sajnos elúszott
Mascara
mascara Estélyi ruhák 'HOT FIX...
Sajnos elúszott

Örömanya ruha moletteknek


Csodás ruhák széles választéka várja a teltkarcsú hölgyeket is. Lényeg, hogy a ruha minőséges anyagból készüljön, és jól érezzük magunkat benne. Az elől kötős ruhák kiváló választásnak bizonyulnak, hiszen a megfelelő testrészeket kiemelik, amit nem szeretünk magunkon, azt pedig elrejtik.

 

 
Mára már rengeteg márkának van plus size vonala, ahol minden molett hölgy kedvére válogathat a szebbnél szebb darabok közt. Ha univerzális rucit választunk, akkor azt nyugodtan viselhetjük a jövőben esedékes különleges alkalmakon is.
A teltkarcsú hölgyeknek egyébként a hosszabb ruhák, illetve a nadrág kosztümök is jól állnak.

Ruhák a 2019-es örömanyáknak


A jól kiválasztott ruha mit sem ér hozzá illő kiegészítők nélkül. Ha egy egyszerűbb darabra esett a választásunk, akkor ne féljünk feldobni egy hangsúlyos nyaklánccal vagy fülbevalóval, ha viszont mintás rucit viselsz majd az esküvőn, akkor visszafogott kiegészítőkre és sminkre tedd le a voksod.
 

 
Egy örömanyának nincs szüksége sok mindenre, így retikül gyanánt elég egy ízléses borítéktáska. Az outfitet feldobhatjuk akár egy kalappal is, amely már csak hab lesz a tortán! Nem muszáj, hogy színben minden kiegészítő passzoljon egymáshoz, de végeredményben az egész szettnek harmonizálnia kell.

Guess
Night Twist Levéltáska Guess
Sajnos elúszott
-13%
Ted Lapidus
Válltáskák Ted Lapidus IENA
Sajnos elúszott
Guess
Táska GUESS - Dazzle (Bm)...
Sajnos elúszott
Liu Jo
Táska LIU JO - Xl Bifold N69074...
Sajnos elúszott
Ted Baker
Ted Baker Válltáska 'helena' ...
Sajnos elúszott
Carla
5 390 Ft
Love Moschino
Táska LOVE MOSCHINO -...
Sajnos elúszott